2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Címlap

Címlap: Az MSZP megint megtalálta, ki vigye el a balhét

A Magyar Szocialista Pártnál jól bevett szokás, hogy egy kudarcos választás után mindig keresnek valakit, akin el lehet verni a port. Tóth Bertalan pártelnök maradt a helyén, de ezúttal sikerült egy nőben megtalálni a bűnbakot és háttérbe szorították Bangóné Borbély Ildikót, de távozott posztjáról a párt kommunikációs igazgatója, Láng Balázs is. A stúdióban Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője. Műsorvezető: Kis Kornélia.

  • Címlap: Az MSZP megint megtalálta, ki vigye el a balhét

Az, hogy ilyen mélyre jutott az MSZP, abban nagy szerepe van Bangóné Borbély Ildikónak, Kunhalmi Ágnesnek, illetve a pillanatnyi reflektorfényt kihasználni próbáló politikusoknak is. Jobbágyi Zsófia szerint nagyon súlyos hiba volt Bangóné Borbély Ildikótól a patkányozás, így nem is csoda, hogy az MSZP választmányi ülése óta már nem ő a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese. Az újságíró kiemelte,

szinte már hagyomány az MSZP-ben, hogy a választási vereség után a kommunikációs igazgatónak is mennie kell.

Nem tartja meglepőnek Bangóné elmozdítását Párkányi Eszter, hiszen - mint arra rámutatott - a politikus az ominózus patkányozás után szinte teljesen eltűnt. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a szocialista képviselőnek jelentős szerepe volt abban, hogy MSZP-s szavazók inkább a Demokratikus Koalíció listájára voksoltak.

Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője szerint Bangóné Borbély Ildikónak az ATV-ben elmondott szavai után le kellett volna mondania, így az ő mostani háttérbe szorítása egy nagyon helyes lépés.

Kis Kornélia felvetésére, hogy a kampányfőnökként megbukott Ujhelyi István mehet ismét Brüsszelbe, Jobbágyi Zsófia emlékeztetett, Ujhelyi nyilvánosan kiállt Bangóné mellett, sőt kampánytémává tette a patkányozást, így elvileg őt is félre kellett volna állítani. A Magyar Hírlap lapszerkesztője úgy véli, nem mindenki ért egyet Ujhelyi István kiküldésével, ennek az elégedetlenségnek pedig Szanyi Tibor is hangot adott, aki kemény hangú levélben fogalmazta meg véleményét a pártról.

Közben kiderült, Lendvai Ildikó megtalálta az MSZP csúfos vereségének az okát. A baloldal egykori nagyasszonya szerint párttársainak nem sikerült tovább vinnie a téli ellenállás dinamikáját, ezért most vissza kell hozni a rendszer teljes tagadásának, a politikusi kockázatvállalásnak az élményét.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!