2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Címlap

Címlap: A virtuális világ veszélyei gyermekeinkre

A járványhelyzet és a karantén felerősítette a családon belüli erőszakot, ami sok esetben még mindig rejtett marad. Közben egyre több időt töltünk a televízió és a számítógép előtt. A gyerekekre pedig különösen veszélyes az internet. Hogyan védhetjük meg őket? M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei ezúttal Rusz Edit szexuálpszichológus, Antal-Ferencz Ildikó újságíró és Kroó Zita, az Origo újságírója voltak.

  • Címlap: A virtuális világ veszélyei gyermekeinkre

Egy 11 éves olasz kisfiú öngyilkossága előtt azt írta „Szeretlek anya és apa! Most követnem kell a fekete csuklyás férfit! Nincs több időm! adta hírül a hónap elején az egyik internetes portál. Egy Galindo nevű kihívást sejtenek az esett mögött, ami a Momora, illetve a Kék Bálnára hasonlít. Mit is tehet a szülő ilyen helyzetben és annak megelőzése érdekében?

„Én azt gondolom, hogy egy normális, mai, fiatal anyukának ugyanolyan felelőssége van, mint nekünk anno, hogy a gyereke érzékelje azt, hogy odafordulhat hozzá bármikor. Megmondhatja, hogy mit szeretne vagy mi érdekli, hogy milyen irányba megy el. Hogy egy normális édesanya, – most bocsánatot kérek mindenkitől, de ezt abszolút komolyan gondolom – egy normális édesanyának azért tudni kell, hogy a gyereknek vannak ilyen titkos útjai, amiben nem biztos, hogy jó irányba kell elmennie vagy arra el kell mennie. Természetesen nem a szigorra gondolok, hanem a megértésre és a beszélgetésre, hogy az a virtuális világ, virtuális világ.”

- hangsúlyozta Rusz Edit szexuálpszichológus már a műsor kezdetén.

„A gyereknek az érzelmi kötödés kialakulásához szemkontaktusra és közösen eltöltött időre van szüksége, semmi másra, tehát a babának nincs technológiai igénye.”

- jegyezte meg később Antal-Ferencz Ildikó újságíró a gyermekek korai nevelésével és figyelmének lekötésével kapcsolatban.

„Ezeknek a gyerekeknek felnőtt korukban esik le a tantusz, hogy mi történt velük és akkor kezdődik az igazán lelki szorongás vagy az, hogy egyszerűen az egész életére rányomja utána a bélyeget.”

- mondta Kroó Zita, az Origo.hu újságírója.

Kapcsolódó anyagok:

Bajkai: Borka-Szász Tamás számítógépe a dark webről kereshetett pénzt a DK-nak?

Credo: Veszélyt jelentenek a kicsikre a gendermesék

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!