2021. 09. 26. Vasárnap Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Bajkai: Borka-Szász Tamás számítógépe a dark webről kereshetett pénzt a DK-nak?

Az erzsébetvárosi DK-s képviselőt Borka-Szász Tamást tetten érték, miközben ipari mennyiségben lopta az önkormányzat hálózatáról az áramot. A lebukás után számtalan kérdés merült fel. Szalma György és Bajkai István volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

Hogyan lehetséges, hogy nem tűnt fel senkinek ez az áramlopás? - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Szalma Györgynek, az Origo.hu újságírójának.

A portál újságírója szerint nem életszerű, egyszerűen kizárt az, hogy párttársai ne tudtak volna Borka-Szász Tamás tevékenységéről, főleg úgy, hogy az eset után mandátumát is visszaadó képviselő Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő bizalmasa. Szalma György szerint egy olyan magas rangú önkormányzati hivatalnokról van szó, akinek az irodájában rendszeresen zajlottak egyeztetések, megbeszélések.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy a felvételek arról tanúskodnak, hogy egy közel másfél millió forintos számítógéppel végezték a bitcoin bányászatot. A PC-ről jelenleg várják a számlát, hiszen annak a gyanúja is felmerült, hogy azt önkormányzati eszközbeszerzés során szerezték be – hangzott el.

Ezt követően Velkovics Vilmos Bajkai Istvánnal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével beszélgetett az ügyről. 

„Én úgy gondolom, hogy Borka-Szász Tamás egy katona a DK rendszerében, aki parancsokat hajt végre. Kizártnak tartom én is, hogy ő egy magányos elkövető lett volna, aki csak úgy kitalálta, hogy ő pénzt fog keresni az önkormányzat épületében, súlyos bűnözőkkel, nemzetközi bűnözőkkel való kapcsolattartás útján, hisz a dark weben valójában nemzetközi bűnözőknek a köréhez tartozik. Tehát azt gondolom, hogy ilyen merészséget én nem feltételezek Borka-Szász Tamásról. Meggyőződésem és ez a véleményem. (…) Nekem az a véleményem, hogy ez pártfinanszírozást szolgált ez a bitcoin bánya.”

- hangsúlyozta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A műsor során az országgyűlési képviselő később hozzátette:

„Ha ez egy pártfinanszírozási ügy, akkor azt gondolom, hogy a DK így gyűjtött pénzt. (…) A legsúlyosabb ügy ebben, hogy ez egy láthatatlan pénz. Sem az adóhatóság, sem a bankok nem látják a bitcoint, mint fizető eszközt.”

Azzal kapcsolatban, hogy mi az összefüggés Borka-Szász Tamás, Niedermüller Péter, Oláh Lajos, a DK és a dark web között, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Aggasztó titkok a Gyurcsány-párt erzsébetvárosi botrányából

Illegális bitcoin-bányára csapott le a rendőrség Niedermüller hivatalában

Credo: Hazánkban a gyermekek húsz százaléka ellen követnek el szexuális abúzust

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Fidelitas: Soha többé baloldal!

Az ifjúsági szervezet szerint Karácsony Gergely nem látja el a főpolgármesteri teendőit és egyáltalán nem izgatják a budapesti állapotok.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!