2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Magyarország élőben

Bajkai: Borka-Szász Tamás számítógépe a dark webről kereshetett pénzt a DK-nak?

Az erzsébetvárosi DK-s képviselőt Borka-Szász Tamást tetten érték, miközben ipari mennyiségben lopta az önkormányzat hálózatáról az áramot. A lebukás után számtalan kérdés merült fel. Szalma György és Bajkai István volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Bajkai: Borka-Szász Tamás számítógépe a dark webről kereshetett pénzt a DK-nak?

Hogyan lehetséges, hogy nem tűnt fel senkinek ez az áramlopás? - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Szalma Györgynek, az Origo.hu újságírójának.

A portál újságírója szerint nem életszerű, egyszerűen kizárt az, hogy párttársai ne tudtak volna Borka-Szász Tamás tevékenységéről, főleg úgy, hogy az eset után mandátumát is visszaadó képviselő Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő bizalmasa. Szalma György szerint egy olyan magas rangú önkormányzati hivatalnokról van szó, akinek az irodájában rendszeresen zajlottak egyeztetések, megbeszélések.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy a felvételek arról tanúskodnak, hogy egy közel másfél millió forintos számítógéppel végezték a bitcoin bányászatot. A PC-ről jelenleg várják a számlát, hiszen annak a gyanúja is felmerült, hogy azt önkormányzati eszközbeszerzés során szerezték be – hangzott el.

Ezt követően Velkovics Vilmos Bajkai Istvánnal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével beszélgetett az ügyről. 

„Én úgy gondolom, hogy Borka-Szász Tamás egy katona a DK rendszerében, aki parancsokat hajt végre. Kizártnak tartom én is, hogy ő egy magányos elkövető lett volna, aki csak úgy kitalálta, hogy ő pénzt fog keresni az önkormányzat épületében, súlyos bűnözőkkel, nemzetközi bűnözőkkel való kapcsolattartás útján, hisz a dark weben valójában nemzetközi bűnözőknek a köréhez tartozik. Tehát azt gondolom, hogy ilyen merészséget én nem feltételezek Borka-Szász Tamásról. Meggyőződésem és ez a véleményem. (…) Nekem az a véleményem, hogy ez pártfinanszírozást szolgált ez a bitcoin bánya.”

- hangsúlyozta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A műsor során az országgyűlési képviselő később hozzátette:

„Ha ez egy pártfinanszírozási ügy, akkor azt gondolom, hogy a DK így gyűjtött pénzt. (…) A legsúlyosabb ügy ebben, hogy ez egy láthatatlan pénz. Sem az adóhatóság, sem a bankok nem látják a bitcoint, mint fizető eszközt.”

Azzal kapcsolatban, hogy mi az összefüggés Borka-Szász Tamás, Niedermüller Péter, Oláh Lajos, a DK és a dark web között, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Aggasztó titkok a Gyurcsány-párt erzsébetvárosi botrányából

Illegális bitcoin-bányára csapott le a rendőrség Niedermüller hivatalában

Credo: Hazánkban a gyermekek húsz százaléka ellen követnek el szexuális abúzust

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!