2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Civil kör

Civil Kör: Abszurd, mint Kálmán Olga elmúlt pár éves pályafutása

Abszurdnak nevezte Kálmán Olga főpolgármester-jelöltségét Ferencz Orsolya űrkutató a Hír TV Civil Kör című műsorában. Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász szerint az, hogy az egykori televíziós műsorvezetőt a Gyurcsány párt támogatja a főpolgármesteri szék elnyerésére, a független-objektív balliberális nimbusz lelepleződése. Simon János politológus rámutatott: Gyurcsány Ferencet az motiválhatta Kálmán Olga jelölésében, hogy a feleségével vezetett EP-kampány a DK számára sikeres volt, és hasonló színészi teljesítményt várnak a volt televízióstól az őszi önkormányzati választáson.

Kis Kornélia műsorvezető azon felvetésére, hogy el tudják e képzelni Kálmán Olgát főpolgármesterként Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász úgy reflektált: 

A független, objektív, balliberális újságírói nimbusz lelepleződik. Végre őszintén lehet beszélni arról, hogy mindenkinek lehet meggyőződése, szakértőként, újságíróként, akár bíróként is.

Ironikusan hozzátette, hogy ami az ellenzéki oldalon zajlik inkább halál, mint komoly. Többről van szó, minthogy a miniszter úr szemébe nézni és nagyokat kérdezni, hanem egy közel 2 milliós várost kell vezetni.

Kis Kornélia kérdésére, véleményük szerint mi állhat a Kálmán Olga indulásának hátterében, Ferencz Orsolya úgy válaszolt: 

A baloldal folyamatos szerepzavarban van. Kálmán Olgán látszik, hogy nem egy közel két milliós város vezetésére felkészült politikus, hanem úgy gondolkodik, ha kap egy színpadot amire felállhat onnan ő majd kvázi az ellenzék vezéralakjaként fog kikerülni.

Simon János politológus folytatta:

Gyurcsány sikeresen szerepelt a feleségével. Nő volt, határozott, markáns és ha kellett elérzékenyült. Elképzelhető, hogy ezt a színészi teljesítményt várja el szintén az új főpolgármester jelöltjétől. A gond az, hogy ez a pozíció az ország vezető szerepéről szól, márpedig egy főváros rámehet egy rossz döntéssorozatra, láthatjuk a metró beruházást, hogy mi minden történt.

Ferencz Orsolya űrkutató hozzáfűzte: 

Láthatjuk, hogy amit az elmúlt években tett, hogy gyengítse a kormányzópártot  az nem véletlen volt és köze nem volt sem a függetlenséghez sem az objektivitáshoz ami mondjuk az újságírás alapelve lenne.

 

 

Hír TV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!