2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Bayer show

Schmidt Mária: Ukrajna győzelmi esélyeit nem segíti elő az, ha mi fázunk

Ha Oroszország átállítja a hatalmas nyersanyagkészletét a keleti piacok kiszolgálására, akkor az azt jelenti, hogy Kínát és Indiát olcsó és biztonságos nyersanyaggal fogja ellátni. Erről Schmidt Mária beszélt a Bayer show-ban. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint érthetetlen az európai uniós döntéshozók gondolkodása. Kiemelte, akármennyi krízishelyzet van az uniós vezetők mind arra használják fel, hogy centralizáljanak, még több hatalmat vonjanak magukhoz és a nemzetállami hatásköröket még jobban aláássák.

  • Schmidt Mária: Ukrajna győzelmi esélyeit nem segíti elő az, ha mi fázunk

A történész arra reagált, hogy egyértelművé vált: a brüsszeli szankciós politika nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem sikeült Moszkvát térdre kényszeríteni és energiaválság alakult ki Európában.

Legalább tíz évre lenne szüksége Európának, hogy elegendő energiát termeljen

- erről beszélt Schmidt Mária. A Terror háza Múzeum főigazgatója a Bayer show vendégeként elmondta: az orosz energiahordozók elleni bojkott miatt nem Oroszország, hanem Európa kerül veszélybe.

Európában az elmúlt 10 évben nem volt beruházás a hagyományos olaj-gáz ipari létesítményekbe, tehát nem tudják növelni a termelést

- tette hozzá.

 

Ha energiáról beszélünk, mindig arról esik szó, hogy miként és mennyiért fogunk majd fűteni otthonainkban, ugyanakkor az energia-felhasználás zöme az ipar működéséhez kell, hogy működjön a vegyipar, hogy ne álljanak le az autógyárak. 

Ha a német ipar leáll, akkor egy csomó ember munkanélkülivé válik és az az egész európai gazdaságot mély recesszióba fogja lökni

- mutatott rá Schmidt Mária.

Kiemelte,

azt várná el az Európai Unió vezetőitől, hogy próbálják meg az előre kiszámítható problémákat is figyelembe venni és kezelni, ami a feladatuk lenne. 

Teljes adás: 

 

További epizódok

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Életveszélyes, amit a baloldal művelt az amerikai pénzek ügyében - erről Kósa Lajos beszélt a Bayer Showban. 2022. november 27.
Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

A Bayer Zsolt vendége Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2022. november 20.
Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a Bayer show vendége. 2022. november 13.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Az Európai Parlamentben általánossá vált, hogy tényfeltáró delegációkat menesztenek Magyarországra és Lengyelországba, ami méltatlan az európai együttműködéshez – hívta fel rá a figyelmet Deutsch Tamás a Bayer show-ban. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt pedig különösen méltatlannak nevezte, ahogy a hazánkban történő vizsgálódásokat szervezik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!