2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Zugírászkodott a foglakozásától eltiltott egykori ügyvéd

A Kecskeméti Járási Ügyészség zugírászat bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal az ügyvédi foglalkozástól eltiltott, visszaeső férfival szemben, aki egy szociális szövetkezet jogtanácsosának adta ki magát és ügyfelei részére ügyvédi tevékenységet folytatott, beadványokat ellenjegyzett, keresetlevelet nyújtott be, sőt, büntetőügyben védőként is eljárt.

  • Zugírászkodott a foglakozásától eltiltott egykori ügyvéd

A vádirat szerint az ügyvédi kamarából kizárt kecskeméti férfi röviddel azután, hogy korábbi börtönbüntetéséből 2017 végén feltételesen szabadult, egy szociális szövetkezetben irodai szakmai vezetői munkakörben kezdett dolgozni. Az ügyvédi foglalkozástól több évre eltiltott vádlott 2018 márciusától 2019 júliusáig rendszeres haszonszerzésre törekedve, magát a szövetkezet jogtanácsosának kiadva ügyvédi tevékenységet folytatott, jogi képviseletet látott el és magánszemélyektől jogi képviselet ellátására megbízást fogadott el. 

A férfi jellemzően a lakásán vagy az ahhoz közeli egyik kávézóban fogadta az ügyfeleit, akik előtt magát jogszerűen működő ügyvédnek adta ki. Tevékenységi köre széles volt: megbízási díj ellenében bontóperben, szabálysértési eljárásban jogosítvány visszaszerzése érdekében, birtokvitás ügyben, munkaügyi vitában, továbbá hagyatéki ügyben egyaránt vállalt jogi képviseletet. A vádlott a meghatalmazásokat a szociális szövetkezet jogsegélyszolgálata fejléccel ellátott iraton szolgálatvezető jogtanácsos aláírással készítette el és a beadványaival együtt benyújtotta az illetékes közjegyzőhöz, szabálysértési hatósághoz, továbbá bíróságokhoz. Egyik ügyfele büntetőügyében ráadásul meghatalmazott védőként gyanúsítotti kihallgatáson is részt vett és panaszt, valamint bizonyítási indítványokat terjesztett elő. 

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit a zugírászat bűntettén kívül közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Egyidejűleg az ügyészség a férfi egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtására, továbbá a lefoglalt bélyegzők elkobzására is indítványt tett. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Sajtóinformációk szerint december közepéig meghozza pozitív döntését az európai bizottság, és felszabadulhat tíz milliárd eurónyi befagyasztott forrás hazánk számára. Vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!