2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Vasárnap hajnali háromról kettőre kell visszaállítani az órákat + videó

Az Európai Parlament 2019-ben döntött az évi kétszeri óra-átállítás eltörléséről, a tényleges megvalósítás azonban továbbra is várat magára.

  • Vasárnap hajnali háromról kettőre kell visszaállítani az órákat + videó

Békássy Szabolcs, háziorvos:,,Hathat úgy, mint hogyha többet szánhatnánk az alvásra, ugyanakkor a belső, úgynevezett cirkadián ritmusunk még ilyen minimális változás kapcsán is fel tud borulni, ami a belső elválasztású mirigyek működésével van összefüggésben és a kortizol szabályozás az a napszaki ingadozáshoz kötött és ezen hormon elválasztásával kapcsolatos problémák kihatnak a mindenkori egészségügyi állapotunkra.”

Békássy Szabolcs hozzátette: koncentrációzavar, fejfájás, a vérnyomás problémákkal küzdő pácienseknél pedig vérnyomáskiugrás is előfordulhat. A tünetek azonban elegendő alvás, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és mozgás esetén megelőzhetők lehetnek.

Mráz Anna, meteorológus, OMSZ: ,,Azokon a területeken, ahol feloszlik majd a pára illetve köd, ott az ilyenkor szokásosnál melegebb, nagyjából ilyen 15-20 fok közötti csúcsértékekre vagy helyenként akár 20 fok fölötti értékekre kell számítani.”

Az Európai Parlament 2019-ben döntött az évi kétszeri óraátállítás eltörléséről. A tényleges megvalósítás azonban továbbra is várat magára a tagállamok közötti egyeztetések és a globális helyzet miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: A tanú + videó

Szélesvásznú történelem: A tanú + videó

A Szélesvásznú történelem szombati adásában Bacsó Péter 1969-es szatírájáról, A tanú című filmről volt szó. Az alkotásról Fazekas Eszter, a Nemzeti Filmintézet Digitalizálási és Filmfelújítási vezetője és Halmy Kund politológus beszélt. A műsort Zavaros Eszter és Csatári Bence vezette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!