2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Ottó 17:55

Külföld

Amerika választ – A nagy terv: az USA a Szovjetunió „paladinja" + videó

Hogyan vetette az adósok börtönébe a pénzügyi háttérhatalom az Egyesült Államok teljes lakosságát? Erről beszélt az Amerika Választ című műsorban Boros Imre közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

  • Amerika választ – A nagy terv: az USA a Szovjetunió „paladinja

Az adás felvezetője a műsorvezető és az adás vendége párbeszédének alapját, illetve kiindulópontját jelentette.

"Ahhoz, hogy egy kormány eladósodjon és eladósodása tartósan növekedjék, arra van szükség, hogy háborús konfliktusba keveredjen, vagy szembe kelljen nézni egy ilyen konfliktus veszélyével. Minél nagyobb és reálisabb egy ilyen puszító háború veszélye, annál inkább kész az ilyen állam és kormány arra, hogy hiteleket vegyen fel és eladósodjon. Fontos az is, hogy egyik fél se legyen sokkal erősebb, mint a másik, nehogy elmaradjanak a hitelfelvételek.

A II. világháború után az Egyesült Államok ilyen különleges hatalommal nőtte ki magát, a pénzügyi háttérhatalom azonnal nagyarányú politikai és pénzügyi mechanizmusokat indított be, kezdve a nemzetközi segélyezéstől a lefegyverzésig, amíg helyre nem állott többé-kevésbé a hatalmi egyensúly globális szinten. Anthony Sutton tételesen bizonyítja munkáiban, hogy a Szovjetunió és birodalma katonailag, pontosan a nyugat, elsősorban az Egyesült Államok technológiai, pénzügyi és gyakran politikai támogatásával, tudatosságára kell átfunkcionálni.

Az Egyesült Államok természetesen ekkor már egy olyan ország volt, amelynek pénzügyi, gazdasági és politikai elitjét a nemzetközi pénzoligarcha választotta ki és helyezte pozícióba."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!