2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A tanú 20:00

Belföld

Napvilágra került Karácsony Gergely tanácsadóinak fizetési listája

Megdöbbentő fizetések: kiderült Karácsony embereiről, mennyit is kapnak – írta meg a Mandiner. A lap hozzáteszi: a nyilvánosságra került listán ráadásul tolonganak Gyurcsány és Bajnai emberei.

  • Napvilágra került Karácsony Gergely tanácsadóinak fizetési listája

A 444 közérdekű adatigénylés során megszerezte Karácsony Gergelyék főtanácsadóinak és tanácsadóinak a fizetési adatait. Összesen 11 ember fizetési adatait szerezték meg, de ebből összesen 4 csupán a frakciók munkáját segíti, a maradék 7 a főpolgármester embere - és hogy-hogy nem ők kapják a legtöbbet, átlagosan évi 15 millió forintot.

A legtöbbet Gál Zoltán keresi, évi 23,4 milliót, a legkevesebbet – szigorúan csak a listáról – Misetics Bálint, aki 10,8 milliót. 

A hetes listán ismert személyek vannak, Gál J. Zoltán például Karácsony kampányfőnöke volt nemrég, korábban meg Gyurcsány Ferenc államtitkára.

Kerpel-Fronius Gábor például a kínos megnyilvánulásaival és szintén kínos „lemondatásával” lett hírhedt: lemondatta ugyanis főpolgármester-helyettesként a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnökét. Utóbbi pedig választhatott: „közös megegyezéssel” távozik, vagy a BVK nem tud fizetni dolgozóinak. Kerpel-Fronius ezután saját emberét ültette az elnöki posztra.

Kiss Ambrus a Gyurcsány- és Bajnai-korszak háttérembere volt, ő az, aki kapcsán Magyar Péter segítette ki Karácsonyt, hogyan maradhatna Kiss a székében.

Jávor Benedek is ismertebb politikussá vált, amikor kiderült, hogy a Budapest brüsszeli képviseletét ellátó iroda akkori vezetője a jogállamisági mechanizmus bevezetéséért lobbizott.

A teljes lista Karácsony Gergely főtanácsadóiról és tanácsadóiról alább látható:

Gál Zoltán, 1,95 millió forint

Kerpel-Fronius Gábor, 1,1 millió forint

Kiss Ambrus, 1,55 millió forint

Jávor Benedek, 1,35 millió forint

Kendernay János, 1 millió forint

Misetics Bálint, 900 ezer forint

Rauschenberger Péter, 900 ezer forint

Forrás: Mandiner

Fotó: Havran Zoltán / Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!