2024. 10. 25. Péntek Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Európa látványosan leértékelődőben van + videó

Nógrádi György, Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Európa látványosan leértékelődőben van + videó

A világ a BRICS-csúcs után

"Mindaddig amíg a BRICS-nek van egy összetartó ereje, mert van egy külső veszély, az USA, addig összetartanak. Mit is hangsúlyoztak ki Kazanyban? Nekem rendkívül tetszett. Azt mondták, hogy olyan országok jöttek össze és alakítanak ki szövetséget, melyek más vallásúak, más nézeteket vallanak, más a hozzáállásuk a világhoz, de abban egyetértenek, hogy a dollárdiplomáciának legyen vége, az amerikai fennhatóságnak legyen vége. Ez nyilván nem így működik, ezt csak visszaszorítani lehet."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságplitikai szakértő.

Fókuszban a migráció: Szerb-szlovák-magyar csúcs és franciaországi Orbán-látogatás

"Elképesztő átrendeződések mennek a világban. Nem szabad a régi rutinokban pöffeszkedni, mert olyan új törésvonalak alakulnak ki, olyan akciók és reakciók, ahol Észak-Korea és Dél-Korea lassan az ukrán határon fog találkozni. (...) Ehhez képest azt látjuk, hogy Európa látványosan leértékelődőben van. Aki még aggódik Európa sorsáért, az keresi a kapcsolódási pontokat Európán belül is, amire szükség van ahhoz, hogy két dolgot helyre sikerüljön állítani. Az egyik Európa immunrendszere, mert lássuk be, hogy a migrációval kapcsolatos válság az pontosan ezt kezdte ki. A másik pedig Európa életképessége, ami pedig a versenyképesség problémája."

- mondta Tóth Máté, nemzetközi jogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!