2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Dugókkal indult a fővárosi közlekedés a tanév első napján

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok. Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és az Oktogon között. emellett az Üllői út a Népliget és a Kálvin tér közötti szakasza is járhatatlanná vált. A dugó miatt sokan csak késve értek be az iskolába vagy a munkahelyükre. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat. A főpolgármester úgy vezette be a biciklis szakaszokat, hogy azt előtte nem bocsátotta semmilyen társadalmi vitára.

  • Dugókkal indult a fővárosi közlekedés a tanév első napján

A reggel és a délelőtt folyamán a Blaha Lujza térről Komáromy László tudósított.

Arra a kérdésre, hogy megfelelően tudnak-e haladni a közlekedők a Hír TV tudósítója azt válaszolta, hogy egyelőre normál ütemben halad az autós forgalom a Blaha Lujza téren és környékén. 

A tudósításban elhangzott, hogy a Blaha Lujza tér egy vízválasztópontja a nagykörútnak, és mától egészen a Petőfi hídig lehet használni mind a négy sávot. Komáromy László emlékeztetett arra, hogy a szélső két sávot a Karácsony Gergely vezette főváros még áprilisban engedte át a kerékpárosoknak. Az aszfaltra felkerültek az ezt jelző piktogramok is, amelyek a kint maradt jelzőtáblákkal együtt egyaránt zavaróak lehetnek.

A tudósító hozzátette, hogy a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad a régi rend, a szélső sávokat csak a kerékpárosok használhatják.

Az atv.hu arról számolt be az oldalán a Szeretlek Magyarország cikkére hivatkozva, hogy a Google Maps adatai szerint egyes szakaszokon nehéz előrejutni.

A reggel fél 8-as adatok alapján sötétvörös a Nagykörút a Petőfi híd és az Oktogon között majdnem végig, az Üllői út Népliget és Kálvin tér közti szakasza, a Soroksári út a Közvágóhíd és a Boráros tér között, valamint a Rákóczi út is a Baross tér - Astoria körzetében, vagyis ezeken a szakaszokon megnő a menetidő.

A BKK Közút valósidejű közlekedési információi ITT érhetők el.

Kapcsolódó anyagok:

Forgalmi dugóval indult a tanév Budapesten

Elkezdődött a tanév

Emmi: Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Meglepetés ajándékot kaptak az első osztályosok a rendőrségtől

Gajdics Ottó: Becsengettek

Nézőpont: társadalmi egyetértés iskolaügyben

Fidesz: Káosz lesz kedden a körúton

Kásler: Fontos a fegyelem, a járványügyi előírások betartása

Paletta: Ötletek az iskolakezdési stressz kezelésére

Hír TV / atv.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!