2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Dugókkal indult a fővárosi közlekedés a tanév első napján

Hír TV

2020. szeptember 1., kedd 09:30, frissítve: kedd 15:30

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok. Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és az Oktogon között. emellett az Üllői út a Népliget és a Kálvin tér közötti szakasza is járhatatlanná vált. A dugó miatt sokan csak késve értek be az iskolába vagy a munkahelyükre. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat. A főpolgármester úgy vezette be a biciklis szakaszokat, hogy azt előtte nem bocsátotta semmilyen társadalmi vitára.

A reggel és a délelőtt folyamán a Blaha Lujza térről Komáromy László tudósított.

Arra a kérdésre, hogy megfelelően tudnak-e haladni a közlekedők a Hír TV tudósítója azt válaszolta, hogy egyelőre normál ütemben halad az autós forgalom a Blaha Lujza téren és környékén. 

A tudósításban elhangzott, hogy a Blaha Lujza tér egy vízválasztópontja a nagykörútnak, és mától egészen a Petőfi hídig lehet használni mind a négy sávot. Komáromy László emlékeztetett arra, hogy a szélső két sávot a Karácsony Gergely vezette főváros még áprilisban engedte át a kerékpárosoknak. Az aszfaltra felkerültek az ezt jelző piktogramok is, amelyek a kint maradt jelzőtáblákkal együtt egyaránt zavaróak lehetnek.

A tudósító hozzátette, hogy a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad a régi rend, a szélső sávokat csak a kerékpárosok használhatják.

Az atv.hu arról számolt be az oldalán a Szeretlek Magyarország cikkére hivatkozva, hogy a Google Maps adatai szerint egyes szakaszokon nehéz előrejutni.

A reggel fél 8-as adatok alapján sötétvörös a Nagykörút a Petőfi híd és az Oktogon között majdnem végig, az Üllői út Népliget és Kálvin tér közti szakasza, a Soroksári út a Közvágóhíd és a Boráros tér között, valamint a Rákóczi út is a Baross tér - Astoria körzetében, vagyis ezeken a szakaszokon megnő a menetidő.

A BKK Közút valósidejű közlekedési információi ITT érhetők el.

Kapcsolódó anyagok:

Forgalmi dugóval indult a tanév Budapesten

Elkezdődött a tanév

Emmi: Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Meglepetés ajándékot kaptak az első osztályosok a rendőrségtől

Gajdics Ottó: Becsengettek

Nézőpont: társadalmi egyetértés iskolaügyben

Fidesz: Káosz lesz kedden a körúton

Kásler: Fontos a fegyelem, a járványügyi előírások betartása

Paletta: Ötletek az iskolakezdési stressz kezelésére

Hír TV / atv.hu