2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kultúra

Elkezdődött a tanév

  • Elkezdődött a tanév

Szigorú járványügyi szabályok betartása mellett kezdődött el az idei tanév.

Az emberi erőforrások minisztere videó üzenetében hangsúlyozta: most a koronavírus miatt kettős terhelés éri mind a diákokat, mind pedig a tanárokat.

Kásler Miklós szerint ha mindenki képes lesz betartani az előírásokat az évzáró is szép lesz majd.

Megérkeztek a gyerekek az első tanítási napra a budapesti Patrona Hungariae katolikus iskolába. Az elsősöket egy szülő is bekísérhette az épületbe, a nagyobbak azonban a bejárattól már egyedül mentek tovább. Belépéskor mindenkinek kötelező volt a kézfertőtlenítés.

Az iskolában 3 első osztály indult, mindegyik 30 fő alatti létszámmal. A kicsik tanítója fontosnak tartja a tudatosság építését és a gyerekek szabályokhoz szoktatását, ami járvány időszakában különösen hangsúlyos.

Az épületben egy új ebédlőt is kialakítottak a diákoknak, így az általános iskola és a gimnázium diákjai elkerülhetik a tömeget. A friss levegőt és a szabad mozgást 3 udvar is biztosítja az épület körül, és kiépítettek egy szabadtéri sportpályát is, ahol tornaórákat tartanak majd.

Az iskola vezetése több kijáratot is megjelölt a távozásra, ezeket 5-10 percenként változtatják azért, hogy délután távozáskor se torlódjanak össze a diákok.

Közösségi oldalán üzent az emberi erőforrások minisztere az iskolát kezdő diákoknak, tanároknak és családjaiknak. Kásler Miklós megerősítette: gyarapítani kell az ismereteket, de be kell tartani a járványügyi előírásokat is.

A tárcavezető hozzátette: ebben a tanévben a koronavírus miatt kettős terhelés vár a tanárokra és a diákokra, de ha betartják a szabályokat, akkor szép lesz az évzáró is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!