2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Forgalmi dugóval indult a tanév Budapesten

Hír TV

2020. szeptember 1., kedd 15:03

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok.

Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és a Blaha Lujza tér között. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat.

Lépésben haladtak az iskolakezdés reggelén az autók a nagykörúton. Csaknem egy kilométeres kocsisor alakult ki a csúcsidőben a Blaha Lujza tértől a Petőfi híd felé vezető szakaszon.

A főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy visszaadják az autósoknak mind a négy sávot a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között.

Csakhogy az aszfaltra, sárgával felfestett kerékpársáv kedden is az útburkolaton volt, valamint a közúti jelzőtáblák is kint maradtak.

Így hiába harangozta be Karácsony Gergely, hogy visszaáll a régi rend a József körúton, az iskolakezdés reggelén mégsem haladhattak a külső sávokban az autósok.

Ráadásul a felfestések is sok helyen megtévesztőek voltak - a főváros legnagyobb autós közösségének alapítója szerint.

A Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja szerint Karácsony Gergely pontosan két hetet késett a közlekedési koncepciójának módosításával.

Wintermantel Zsolt hozzátette: ezzel az elkapkodott hűbelebalázs, Mekk mester módjára bevezetett intézkedéssel a főpolgármester többet ártott a kerékpáros közlekedés ügyének, mint amennyit használt. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pedig a Twitteren posztolt fotót tömött autósorokról és üzent Karácsony Gergelynek. Fürjes Balázs a sávlezárás azonnali megszüntetését, alapos szakmai előkészítést, és valódi konzultációt javasolt a főpolgármesternek. Az államtitkár arra emlékeztette Karácsony Gergelyt, hogy autóval járni nem deviancia!

Hír TV