2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Forgalmi dugóval indult a tanév Budapesten

  • Forgalmi dugóval indult a tanév Budapesten

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok.

Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és a Blaha Lujza tér között. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat.

Lépésben haladtak az iskolakezdés reggelén az autók a nagykörúton. Csaknem egy kilométeres kocsisor alakult ki a csúcsidőben a Blaha Lujza tértől a Petőfi híd felé vezető szakaszon.

A főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy visszaadják az autósoknak mind a négy sávot a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között.

Csakhogy az aszfaltra, sárgával felfestett kerékpársáv kedden is az útburkolaton volt, valamint a közúti jelzőtáblák is kint maradtak.

Így hiába harangozta be Karácsony Gergely, hogy visszaáll a régi rend a József körúton, az iskolakezdés reggelén mégsem haladhattak a külső sávokban az autósok.

Ráadásul a felfestések is sok helyen megtévesztőek voltak - a főváros legnagyobb autós közösségének alapítója szerint.

A Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja szerint Karácsony Gergely pontosan két hetet késett a közlekedési koncepciójának módosításával.

Wintermantel Zsolt hozzátette: ezzel az elkapkodott hűbelebalázs, Mekk mester módjára bevezetett intézkedéssel a főpolgármester többet ártott a kerékpáros közlekedés ügyének, mint amennyit használt. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pedig a Twitteren posztolt fotót tömött autósorokról és üzent Karácsony Gergelynek. Fürjes Balázs a sávlezárás azonnali megszüntetését, alapos szakmai előkészítést, és valódi konzultációt javasolt a főpolgármesternek. Az államtitkár arra emlékeztette Karácsony Gergelyt, hogy autóval járni nem deviancia!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!