2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Fidesz: Káosz lesz kedden a körúton

Több helyen is maradnak a kerékpársávok a nagykörúton, de lesz, ahol a parkolósávokba irányítják a kerékpárosokat - jelentette be a főpolgármester. Karácsony Gergely azt mondta, olyan megoldást szeretnének, amely mindenkinek ad valamit. A Fidesz szerint azonban a főpolgármester bejelentése két hetet késett, most pedig kapkod: az intézkedés átgondolatlan, ami miatt holnap káosz lesz a körúton.

  • Fidesz: Káosz lesz kedden a körúton

Az Üllői út, a Villányi út és a Nagykörút. Mindhárom fontos fővárosi útvonal, ahol rendszeresek a torlódások, a dugók. Karácsony Gergely döntésével azonban szinte mindenhol elvettek egy teljes sávot az autósok elől, tovább szűkítve ezzel az amúgy is túlterhelt útszakaszokat.

Az újonnan felfestett kerékpársávok azoknak az életét is megnehezítik, akik például árut szállítanak. Ők a parkolóhely hiányában kénytelenek a biciklisávon megállni a rakodás idejére. Ezzel azonban akadályozzák a forgalmat, és veszélynek teszik ki a kerékpárosokat is, mivel nekik így a többi autó közé kell hajtaniuk. Biciklisek viszont alig használták a kerékpár sávot. Májusban a főpolgármester-helyettes a Hír TV kérdésére azt mondta: szeptemberig tart a tesztidőszak.

Kompromisszumos megoldás született a nagykörúti biciklisávról - jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester azt mondta: a Nyugati tér és a Blaha Lujza tér között megmaradnak a kerékpársávok, a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között viszont visszaállítják a kétsávos forgalmat, a biciklisávot pedig a parkolósávba viszik.

A Fidesz szerint a főpolgármester bejelentése két hetet késett, most pedig kapkod, az intézkedés átgondolatlan, ami miatt kedden káosz lesz a körúton.

Wintermantel Zsolt hozzátette: lehet, hogy Karácsony Gergely a DK zsarolásának engedett, hiszen ők is a budapesti közlekedés helyzetének a felülvizsgálatát kérték. De az is lehet, hogy meghallgatta a Fidesz javaslatait.

 

Kapcsolódó anyagok:

Fürjes Balázs: Várhatóan vissza fogja vonni a főváros a sávlezárásokat

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!