2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Emmi: Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

  • Emmi: Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Kedden a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13 349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfél millió iskolás és óvodás számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. Digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el, a tárca tudomása szerint egy tucat intézményben van egy-két koronavírus-fertőzött.

A minisztérium tájékoztatása szerint két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak.

Egy tucat intézményben van tudomásuk egy-két koronavírus-fertőzöttről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógusokra nem jelentenek veszélyt. Ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de a következő napokban fokozottan figyelik az adott intézményeket - jelezték.

Hozzátették: tantermen kívüli, digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik - áll a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!