2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Az olasz jobboldal kiáll hazánk mellett, és jogtalan támadásnak tartja Brüsszel újabb akcióját + videó

Politikai lépésnek tartja az olasz jobboldal a Magyarország elleni újabb uniós támadást. Az "Európai Konzervatívok és Reformisták" társelnöke hangsúlyozta: A szituáció jól illusztrálja, hogy politikai csoportok hogyan használják fel saját céljaik elérése érdekében a jog-államiságot.

  • Az olasz jobboldal kiáll hazánk mellett, és jogtalan támadásnak tartja Brüsszel újabb akcióját + videó

Magyarországnak semmilyen forrás nem jár az Uniótól. Így reagált egy olasz baloldali politikus arra, hogy az Európai parlament beakarja perelni az Európai Bizottságot amiért az felszabadította a hazánknak járó források egy részét.

"Mi mindig is elleneztük a pénzek felszabadítását, mert Magyarországot olyan országnak tartjuk, amely nem tartja tiszteletben az Európai Unió alapelveit. Olyan elveket, amelyek a demokrácia kérdésére is vonatkoznak" - hangsúlyozta a politikus.

Az európai jobboldali politikusok azonban már nem lepődnek meg a Magyarországot folyamatosan érő támadások miatt.

A Hír Televíziónak eljuttatott üzenetében az Európai Konzervatívok és Reformisták társelnöke, Nicola Procaccini biztosította támogatásáról hazánkat.

Azt írta: "Számomra ez egy puszta politikai aktusnak tűnik, amely a gyakorlati és jogi következmények szempontjából steril. De jól illusztrálja, hogy egyes politikai csoportok hogyan használják fel saját céljaik elérése érdekében a jogállamiságot."

A Forza Italia szenátora pedig azt mondta római tudósítónak: Magyarország Európa része, így nem lehetnek a közösségnek előítéletei hazánkkal szemben.

"A magyar nép egészének megkárosítása nem szerencsés. Remélem, hogy tisztázzák a helyzetet, és az Unió megadja Magyarországnak azt, ami a magyar embereket megilleti" - mondta a kormánypárti szenátor.

Az olasz jobboldalon abban bíznak, hogy egy új politikai elit reálisabban látja majd a kontinens és az európai emberek problémáit. Azt vallják, hogy az Uniónak bizonyos dolgokban kevesebbet kellene tennie, azt viszont sokkal jobban. A nemzetállamoknak pedig komolyabb szerepet kell adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!