2019. február 19.,
kedd, Zsuzsanna napja

A nyugdíjasok kiakadtak, hogy a jobbikosok far-hát kommandónak nevezték őket

Hír TV

2019. február 14., csütörtök 12:04, frissítve: csütörtök 22:06

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke, hogy jobbikosok hülyének és far-hát kommandónak nevezték a nyugdíjasokat. A Magyar Nemzet információi szerint a tavalyi választások után készült hangfelvételen a párt egyik alelnöke, egy médiatanácsadója valamint, Vona Gábor asszisztense is hallható.

Az országgyűlési választások után néhány héttel a Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel és a párthoz tartozó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté a közösségi oldalakon zajló kommunikációról egyeztetett egy másik munkatárssal.

A közösségi oldalakon politikai témákban hozzászóló idős Jobbik-szavazókat minősítette Silhavy Máté, a párt médiatanácsadója hülyének, illetve a nyugdíjasokat „far-hát kommandónak” nevezte, beleértve a Jobbik szavazóit is. Silhavy Z. Kárpát Dániellel, a párt alelnökével folytatott eszmecserét.

Silhavy Máté: Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy „jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!” és akkor odamennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…
Z. Kárpát Dániel: Mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas…
Silhavy Máté: Bocsánat, ez most nem…
Z. Kárpát Dániel: Far-hát kommandó alezredese!

A Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke az Echo TV-ben elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az elhangzottakat.

„Az, hogy azok a politikusok, emberek, akik képviselnek minket a parlamentben, megengednek maguknak ilyen szélsőséges megnyilatkozásokat, nem tudom, hogy lehetnek ők példaképek, nem is lehetnek. Úgy gondolom, hogy aki abban a patkóban ül, az képviseli az ország teljes lefedettségét, oldalaktól függetlenül ott van mindenkinek a képviselője, ezek a mi képviselőink, és ezek nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy így viselkedjenek” – mondta Semmelweis Ferenc, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke.

Nem ez volt az első eset, hogy a Jobbik a nyugdíjasokat sértegette. Az előző választási kampányban egy fóruma után Vona Gábor akkori elnök közösségi oldalán azt írta a fideszes nyugdíjasokról, hogy „a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”.