2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Önfényező könyvvel erősít Karácsony Gergely a kampányban

Kampányra időzített könyvet dob piacra Karácsony Gergely főpolgármester. A kötet annak a Liberty Press Kft.-nek a kiadásában jelenik meg, amelynek korábban csaknem hatmillió forintot fizetett ki a fővárosi önkormányzat egyik cége egy tanulmányért. Az egybeesés azért is érdekes, mert ez a kiadó működteti a régi baloldali bizalmi ember, Lakner Zoltán által alapított Jelen című hetilapot.

  • Önfényező könyvvel erősít Karácsony Gergely a kampányban

Egy könyv megjelenésében önmagában nincs semmi különleges, még akkor sem, ha azt Budapest főpolgármestere jegyzi. Karácsony Gergely új kötete, a Falak helyett hidak című könyv kiadásának háttere azonban nem hétköznapi. A kiadó ugyanis tudomásunk szerint a baloldal egyik megbízható médiacége, a Liberty Press Kft., amely a Jelen című hetilapot is kiadja. A Jelen főszerkesztője pedig Lakner Zoltán: a politikai elemzőből lett újságíró már 2010 előtt elkötelezte magát Bajnai Gordon volt miniszterelnök mellett, aki – mint ismert – Karácsony Gergellyel is kiváló kapcsolatokat ápol.

Érdekes részlet, hogy Karácsony frissiben megjelent könyvének kiadójával, a Liberty Press Kft.-vel 2022-ben szerződést kötött a fővárosi Budapest Brand Nonprofit Zrt. A „Megvalósíthatósági tanulmány készítés, Budapest 150 médiahálózat létrehozása tárgyában” című vállalkozási szerződés hatályba lépésének dátuma 2022. június 1., a szerződés teljesítése pedig 2022. július 31. volt. A tanulmányért a többek között kulturális tartalmak előállításáért felelős önkormányzati vállalat nettó 5,8 millió forintot fizetett ki a Liberty Pressnek.

A főpolgármester kampányra időzített könyvét tehát az a vállalkozás adta ki, amelynek előzőleg az önkormányzat egyik cége csaknem hatmillió forint közpénzt fizetett ki egy tanulmányra.

A kötet ára egyébként nyolcezer forint, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az eladásokból származó bevételből milyen arányban részesül a szerző, Karácsony Gergely. A Magyar Nemzet megkereste a Liberty Press ügyvezetőjét, Tóth Ákost, aki azt a tájékoztatást adta, hogy a könyv kiadására a főpolgármester kereste meg őket még 2023 végén. Azt is elmondta, hogy a költségek természetesen a kiadót terhelik, Karácsony Gergelynek pedig szerzői jogdíjat fizetnek majd, de azt nem árulta el, hogy ez mekkora összeg lesz.

Kérdeztük Tóth Ákost a 2022-es tanulmányról is, amiről azt állította, komoly szakmai munka volt, ami a megrendelő kérésére arról szólt, hogy milyen módon kell felépíteni egy modern médiaszerkesztőséget. Arra nem tudott választ adni, hogy a fővárosi önkormányzat cége végül hasznosította-e a tanulmányban foglaltakat.  

A Falak helyett hidak című könyv kiadásának részleteiről természetesen kérdéseket juttatott el a Magyar Nemzet Karácsony Gergely főpolgármesterhez is. Amint újabb információhoz jutunk, frissítjük cikkünket.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!