2020. július 2.,
csütörtök, Ottó napja

Az idős szavazók „far-hát-kommandó” a Jobbik számára

Hír TV

2019. február 13., szerda 08:32, frissítve: szerda 19:47

Hülyének és „far-hát-kommandónak nevezték a nyugdíjasokat, köztük saját szavazóikat is sértegették a Jobbik vezetői egy újabb hangfelvételen. A Magyar Nemzet információi szerint a tavalyi választások után lezajlott beszélgetésen a párt alelnöke és médiatanácsadója valamint Vona Gábor asszisztense hallható.

A Magyar Nemzet információi szerint a tavalyi választások után lezajlott beszélgetésen az alelnök, Z. Kárpát Dániel, a párt médiatanácsadója, Silhavy Máté valamint Vona Gábor asszisztense hallható. A felvételen a közösségi oldalakon zajló kommunikációról egyeztettek.

Az országgyűlési választások után néhány héttel a Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel és párthoz tartozó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté a közösségi oldalakon zajló kommunikációról egyeztetett egy másik munkatárssal. Mint hallható, Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke is csatlakozott a far-hát kommandózáshoz.

Nem ez volt az első eset, hogy a Jobbik a nyugdíjasokat sértegette. Az előző választási kampányban egy fóruma után Vona Gábor akkori elnök közösségi oldalán azt írta a fideszes nyugdíjasokról, hogy a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt

Silhavy Máté: Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy „Jaj, a rohadék már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!” és akkor odamennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…

- Mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas…

Silhavy Máté: Bocsánat, ez most nem...

Z. Kárpát Dániel: Farhát kommandó alezredese