2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

A kormány intézkedéseit kritizálta az ellenzék a Parlamentben

A kormány járványügyi döntéseit kritizálták a parlamentben az ellenzéki pártok, akik a bejelentett intézkedések után sem voltak elégedettek. Az ellenzéki frakciók egy 11 pontból álló javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: ezek a javaslatok nem segítenék az új munkahelyek létrehozását.

A DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP egy tizenegy pontból álló, közös javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. A pártok többek között ingyenes tesztelést, bérkiegészítést, online oktatást követeltek. 

A miniszterelnök bejelentése után sem volt elégedett az ellenzék a parlamentben: a Párbeszéd országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában kijelentette: féloldalú az a csomag, amit a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett. 

"Csak a járványt kezeli ez az intézkedés-sorozat, azt a gazdasági-társadalmi válságot, ami a járványt követően pusztítja a társadalmunk szövetét szinte semmilyen módon nem sikerült lereagálni"

- mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. 

A Gyurcsány-párt későinek tartotta a bejelentett intézkedéseket. A DK alelnöke szerint a kormánynak el kell fogadnia az ellenzék javaslatát.

"Most mentsenek meg újabb meg újabb munkavállalókat, éppen ezért ezt a 12 hétre szóló jogosultságot hosszabbítsák meg. Ez az amit Önöktől elvárunk, mert nyilvánvaló, hogy ezt a válságot Önök okozták"

- fogalmazott a DK alelnöke, Varju László. 

"A felelősség egy kis darabkáját a vírusnak is adja oda tisztelt képviselő úr"

- reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba hangsúlyozta: az ellenzék javaslatai munkahelyek helyett munkanélküliséghez vezetnének. A politikus hozzátette, jelenleg annyian dolgoznak Magyarországon, mint januárban, és ez nem lenne így, ha a kormány nem hozott volna időben megfelelő intézkedéseket.

"Azt tudjuk, hogy Önök mit akarnak, hát látnak javaslataikat, kiadnák pl. Brüsszelnek a bérmeghatározási jogokat, akkor akarnak vaskos adóemelést is, ez a fővárosra jellemző, és egy közös ezekben a javaslatokban: ezekből nem lesznek új munkahelyek. Ezekből nem lesznek. Lenne viszont újra 12 %-os munkanélküliség, én senkinek nem javasolnám, hogy visszakanyarodjunk ebbe az időszakba"

- mondta Dömötör Csaba.

A koronavírus elleni vakcina lesz csak a járványhelyzet megnyugtató megoldása, addig pedig a bevezetett szabályokat be kell tartani - erről már a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkár beszélt. Menczer Tamás arról számolt be: az orosz ellenanyag első adagja akár már decemberben megérkezhet, és hazánk három kínai vakcinagyártóval is kapcsolatban áll.

"Az egyik gyártónál ott tartunk, hogy jóreménység szerint belátható időn belül vakcinamintát kaphatunk, és egy másik gyártónál is igyekszünk afelé terelni a megbeszéléseket, hogy minél előbb vakcinamintát kapjunk. Remélhetőleg még ebben az évben, és remélhetőleg minél előbb egy-vagy két vakcinamintával fogunk rendelkezni Kínából, aminek a jelentőséget feltételezem, nem kell ecsetelnem"

- mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás hozzátette: a megfelelő vakcina engedélyeztetéséről a magyar szakemberek hozzák majd meg a döntést.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!