2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Belföld

A kormány intézkedéseit kritizálta az ellenzék a Parlamentben

A kormány járványügyi döntéseit kritizálták a parlamentben az ellenzéki pártok, akik a bejelentett intézkedések után sem voltak elégedettek. Az ellenzéki frakciók egy 11 pontból álló javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: ezek a javaslatok nem segítenék az új munkahelyek létrehozását.

  • A kormány intézkedéseit kritizálta az ellenzék a Parlamentben

A DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP egy tizenegy pontból álló, közös javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. A pártok többek között ingyenes tesztelést, bérkiegészítést, online oktatást követeltek. 

A miniszterelnök bejelentése után sem volt elégedett az ellenzék a parlamentben: a Párbeszéd országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában kijelentette: féloldalú az a csomag, amit a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett. 

"Csak a járványt kezeli ez az intézkedés-sorozat, azt a gazdasági-társadalmi válságot, ami a járványt követően pusztítja a társadalmunk szövetét szinte semmilyen módon nem sikerült lereagálni"

- mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. 

A Gyurcsány-párt későinek tartotta a bejelentett intézkedéseket. A DK alelnöke szerint a kormánynak el kell fogadnia az ellenzék javaslatát.

"Most mentsenek meg újabb meg újabb munkavállalókat, éppen ezért ezt a 12 hétre szóló jogosultságot hosszabbítsák meg. Ez az amit Önöktől elvárunk, mert nyilvánvaló, hogy ezt a válságot Önök okozták"

- fogalmazott a DK alelnöke, Varju László. 

"A felelősség egy kis darabkáját a vírusnak is adja oda tisztelt képviselő úr"

- reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba hangsúlyozta: az ellenzék javaslatai munkahelyek helyett munkanélküliséghez vezetnének. A politikus hozzátette, jelenleg annyian dolgoznak Magyarországon, mint januárban, és ez nem lenne így, ha a kormány nem hozott volna időben megfelelő intézkedéseket.

"Azt tudjuk, hogy Önök mit akarnak, hát látnak javaslataikat, kiadnák pl. Brüsszelnek a bérmeghatározási jogokat, akkor akarnak vaskos adóemelést is, ez a fővárosra jellemző, és egy közös ezekben a javaslatokban: ezekből nem lesznek új munkahelyek. Ezekből nem lesznek. Lenne viszont újra 12 %-os munkanélküliség, én senkinek nem javasolnám, hogy visszakanyarodjunk ebbe az időszakba"

- mondta Dömötör Csaba.

A koronavírus elleni vakcina lesz csak a járványhelyzet megnyugtató megoldása, addig pedig a bevezetett szabályokat be kell tartani - erről már a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkár beszélt. Menczer Tamás arról számolt be: az orosz ellenanyag első adagja akár már decemberben megérkezhet, és hazánk három kínai vakcinagyártóval is kapcsolatban áll.

"Az egyik gyártónál ott tartunk, hogy jóreménység szerint belátható időn belül vakcinamintát kaphatunk, és egy másik gyártónál is igyekszünk afelé terelni a megbeszéléseket, hogy minél előbb vakcinamintát kapjunk. Remélhetőleg még ebben az évben, és remélhetőleg minél előbb egy-vagy két vakcinamintával fogunk rendelkezni Kínából, aminek a jelentőséget feltételezem, nem kell ecsetelnem"

- mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás hozzátette: a megfelelő vakcina engedélyeztetéséről a magyar szakemberek hozzák majd meg a döntést.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!