2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Soroló

Vetőmagtermesztés

A vetőmagtermesztés az az ága az agráriumnak, amely igen nehezen képzelhető el kisgazdasági méretekben. A napraforgónál például légvonalban másfél kilométeres izolációs területet követel meg a szakmaiság. Ez azt jelenti, hogy ahol vetőmagot termelnek, annak a területnek ilyen távolságra nem lehet más napraforgó a szomszédja. Vetőmagra három-öt évre kötik a szerződéseket. Ezért is hozta nehéz helyzetbe a vetőmagtermesztőket a derogációs törvény.

Több ezer juhnak, illetve húsmarhának nem lesz szerződésben biztosított legelője szeptember elejétől a Hortobágy keleti szélén, ugyanis tulajdonosaik nem nyertek a nemzeti park legutóbbi bérleti pályázatán. Sokan nyertek viszont olyanok, akik eddig egyetlen darab haszonállatot sem neveltek. Elkeseredett, reményvesztett, létbizonytalanság szélén álló gazdák a Soroló kamerája előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!