2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Soroló

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

  • Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

A klub csütörtöki, kerethirdetéssel egybekötött szurkolói ankétján Török Zoltán ügyvezető jelentette be a példátlan döntést. "Harminc év lezárására gyűltünk ma össze. Évek óta túlteljesítünk, noha az újkori magyar kosárlabdasport legsikeresebb klubja vagyunk" - idézte az egyesület vezetőjét a gárda honlapja. "Senkit nem lehet azért hibáztatni, mert nem akar bennünket támogatni. Senkire nem lehet azért haragudni, mert nem ezt a közösséget választja. Nem sikerült a klubot egy olyan dimenzióba helyezni, melyet megérdemelt volna. Szilveszter éjszakáján vált világossá, hogy ennek nincs realitása, neki kell állni egy reális tervet felállítani, mely az volt, hogy egyik nemzetközi kupában sem indulunk" - fejtette ki.

A döntés folyományaként a Sopron Basket négy légiósának nem ajánlott szerződést. Czukor Dalmának igen, de mivel ő szeretné magát kipróbálni külföldön, így ő is távozik. "Akik maradtak, bevállalták, hogy nem szerepelünk jövőre nemzetközi porondon. Nagyobb áldozat az én szememben ennél nincs" - hangsúlyozta Török Zoltán.

Gáspár Dávid vezetőedző marad a kispadon, és a következő szezonban is a csapatot erősíti Fegyverneky Zsófia, Turner Yvonne, Böröndy Vivien, Jelena Brooks, Varga Alíz, Határ Bernadett, Sitku Zsuzsanna és Erdélyi Alexandra. A Vasas Akadémiától csatlakozik hozzájuk a 3x3-as válogatott alapembere, Papp Klaudia.

"Ezzel gyakorlatilag légiós nélkül vágunk neki a következő szezonnak. A csapatot nem fogjuk magára hagyni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy méltósággal és büszkén tudjuk ezt az évet végigcsinálni" - emelte ki Török Zoltán, hozzátéve, a keret többi tagját a sportakadémia fiataljai közül választják majd ki a felkészülés utolsó hetében.

A tavalyi Euroliga-diadala előtt a soproni csapat 2018-ban ezüstérmes, 2009-ben, 2019-ben és 2021-ben pedig negyedik helyezett lett a kontinentális elitet felvonultató sorozatban. Legutóbb a 2014/2015-ös idényben fordult elő, hogy a zöld-sárgák nem szerepeltek az Euroligában, akkor a második vonalnak számító Európa Kupában indultak. Arra, hogy egyik európai kupába sem nevez a klub, még sosem volt példa azóta, hogy 1993-ban megszületett az első bajnoki siker.

A Sopron Basket az elmúlt idényben begyűjtötte 16. bajnoki címét és 11. kupaaranyát, az Euroligában pedig a negyeddöntőig jutott.

A Sopron Basket 2023/2024-es kerete: Fegyverneky Zsófia, Papp Klaudia, Turner Yvonne, Böröndy Vivien, Erdélyi Alexandra, Sitku Zsuzsanna, Varga Alíz, Jelena Brooks, Határ Bernadett

MTI 

 

További epizódok

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.
Soroló: Jó hír a fogyasztóknak, a hal árának növekedése nem kiemelkedő

Soroló: Jó hír a fogyasztóknak, a hal árának növekedése nem kiemelkedő

Magyarországon továbbra is főként karácsonykor kerül hal az asztalra. Változnak-e a szokások válság idején? 2022. december 03.

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!