2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Soroló

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.
Soroló: Jó hír a fogyasztóknak, a hal árának növekedése nem kiemelkedő

Soroló: Jó hír a fogyasztóknak, a hal árának növekedése nem kiemelkedő

Magyarországon továbbra is főként karácsonykor kerül hal az asztalra. Változnak-e a szokások válság idején? 2022. december 03.
Soroló - 8,4 milliárd eurót kap Magyarország a közös agrárpolitika végrehajtására

Soroló - 8,4 milliárd eurót kap Magyarország a közös agrárpolitika végrehajtására

8,4 milliárd eurót kap Magyarország a közös agrárpolitika végrehajtására.186 millió jut fiatal gazdálkodók támogatására. 2022. november 26.
Soroló: Az energiaválság súlyosan érinti a gombaipart is

Soroló: Az energiaválság súlyosan érinti a gombaipart is

Nem tűnik energiaigényesnek, mégis súlyosan befolyásolhatja az energiválság a hazai gombatermesztést is. Szaporodnak a gondok. 2022. november 19.
Soroló: Baromfitartóknak kedvez az Agrárminisztérium

Soroló: Baromfitartóknak kedvez az Agrárminisztérium

Az idei bortermés jó minőségű, de kevesebb – állítják a Pannonhalmi Borvidék szakértői. Többek között erről is szó volt a Sorolóban. 2022. november 12.
Soroló: Országszerte már 400 helyi termelői piac működik

Soroló: Országszerte már 400 helyi termelői piac működik

Ünnepélyesen is átadták a helyi termékértékesítést segítő piacot a Nógrád megyei Bercel központjában. A piacok létesítése a biztonságos élelmiszer-ellátáson túl azt a célt is szolgálja, hogy egy-egy vidéki település központi szerepe tovább erősödjön. 2022. október 29.
Soroló: Az ország északi részén és a Dunántúlon is rekordévet zártak a méhészek

Soroló: Az ország északi részén és a Dunántúlon is rekordévet zártak a méhészek

Az ország északi részén és a Dunántúlon is rekordévet zártak a méhészek, még sincs elégedettség a szakmában. Hogy miért, a Sorolóból kiderül. 2022. október 15.

Soroló - Hal, méz, borbirtok

Az aszály miatt a balatoni halászok sem zárnak jó évet. Többek között erről is szó volt a Sorolóban. 2022. október 08.

Soroló: Roham a hatósági áras tűzifákért

Szárazságtűrő növényeket tesztelnek egy Körös-Maros menti biofarmon, október 7-ig tehetnek ajánlatot a gazdálkodók a környéken lévő díszhektárnál kisebb állami földek megvásárlására és roham a hatósági áras tűzifákért. 2022. október 01.

Soroló: Jó hírekkel érkezett az agrárminiszter a Bábolnai Gazdanapokra

A gazdaságok első hektárjainak emelt szintű támogatásával a kis és közepes gazdálkodók felé csoportosítanak át 189 millió eurónyi forrást 2023-tól - jelentette be az agrárminiszter a 35. Bábolnai Gazdanapok ünnepélyes megnyitóján. 2022. szeptember 24.

Soroló: Magyarország Legszebb Birtoka

Soroló, a vidék magazinja. 2022. szeptember 17.

Soroló: Elégett kukoricalevél, ritka termés

Győr környékén öntözéssel sem éri meg az eső pótlása, országos szinten pedig az aszály a halászatot is sújtja. 2022. szeptember 10.

Soroló: Bőséges támogatást kap a hazai borágazat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. szeptember 03.

Soroló: Kevés szőlő, drága bor

Jelentősen növekednek a szőlőárak, kevés lesz az idei termés a hosszú ideje nem tapasztalt szárazság miatt. 2022. augusztus 27.

Soroló: Szeptemberben újra Gazdanapokat rendeznek Bábolnán

Soroló, a vidék magazinja. 2022. augusztus 20.

Soroló: Mit lehet tenni a vízhiányos időszakban?

Határszemlét tartottak a gazdák Hajdúszoboszlón. Az országszerte jellemző súlyos aszály itt is téma volt. Az egyetlen megoldás az égi áldás lenne, ehhez kérték a Teremtő segítségét... 2022. augusztus 13.

Soroló: Kampány a sertéshús-fogyasztásért

Dübörög a dinnyeszezon, csökkent az öntözött területek aránya és kampány a sertéshús-fogyasztásért. Ezek voltak a Soroló témái. 2022. augusztus 06.

Soroló: Küzdelem az aszály ellen

Erőteljes aszálykár sújtja Hajdú-Bihar megye agráriumát. Hiába a sok aranykoronás föld, csapadék nélkül a növénytermesztés rendkívül nehéz feladatnak bizonyul. Stábunk Csécsi István családi gazdálkodót kérdezte. 2022. július 30.

Soroló: Az aszály miatt az állattartók is súlyos károkat szenvednek el

Aszály a legelőn is. Nem paradicsomi állapot: csökken a paradicsomfogyasztás. Elfogyhat a fű: lennének tartalékok, csak élni kellene vele. Ezek voltak a Soroló témái. 2022. július 23.

Soroló: az őszi kalászosok kényszerérésben annak

Át kellett állítani a kombájnokat. A Dél-Alföldet sújtó, évtizedek óta nem tapasztalt aszály miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében a szokottnál korábban indult az aratás, mivel az őszi kalászosok kényszerérésben annak. 2022. július 16.

Soroló: Már a szokásost idényt megelőzően megérett a hazai görögdinnye

Még csak néhány éve használják, de a kísérlet bevált. Már a szokásost idényt megelőzően megérett a hazai görögdinnye. 2022. július 09.

Soroló: Málnadráma

Túl kevés eső, túl nagy meleg. Dráma az egyre kisebb területen termő bogyós gyümülcsökben. 2022. július 02.

Soroló: Az Év Agráremberénél jártunk Akasztón

Horgászparadicsom és egy mintaszerű gazdaság az egyetemen tanultak alapján. Megmutatjuk, hogy valósult meg. 2022. június 25.

Soroló: Méz

Brexit után, háború közben, eddig Kína volt a vezető exportőr, most Ukrajna, de mit okoz a mézzel a háborúzás? 2022. június 18.

Soroló: A legnagyobb gépshow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közreműködésével idén is megrendezte az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. 2022. június 11.

Soroló: Megfelelő helyre a megfelelő fajtákat

Bizakodás – nem ártott a tél végi fagy a gyümölcsöknek, kitűnő termésre számítanak a gazdák. Összességében sok teendő vár a gyümölcságazatra a klímaváltozás miatt. 2022. június 04.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!