2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Soroló

Véget ért az idei zöldpaprikaszezon

Igencsak megérte ezt a növényt termelni; még a külpiacokon is szép sikereket értek el a magyar termelők.

Már a hideg fóliákban is véget ért az idei zöldpaprikaszezon. Az értékesítés változatos sikerrel zajlott ebben a gazdasági évben, de összességében igencsak megérte ezt a növényt termelni; még a külpiacokon is szép sikereket értek el a magyar termelők. Szabó Albert nyársapáti őstermelő szerint igencsak gyors ütemben bővíthetné a eladásait, ha sikerülne modernizálni a technológiáját. Ám mivel az összárbevétele még mindig nem éri el a százmillió forintot, hiába érdeklődött a sokat reklámozott növekedési hitel iránt.

Szokatlan őszi belvíz okoz milliós károkat a Duna két oldalán a növénytermesztőknek. A rosszul karbantartott csatornarendszer képtelen elvezetni a felesleges csapadékot. Az Agrárgazdasági Kamara szakértői szerint új vízgazdálkodási koncepcióra lenne szükség, amely nemcsak a víz elvezetésére, hanem a jelenlegi terület többszörösének öntözésére is megoldást kínál. Ez néhány százaléknyi terület természetes tárolóként való használatával megoldható lenne, s jó lehetőséget és segítséget kínál rá az EU 2015-től érvényes területalapú támogatási rendszere.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!