2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Soroló

Sokan feladták már a halgazdálkodást

Egy kiló halhús megtermeléséhez 150 forint vízdíjat kell kifizetni most a Tisza középső szakaszán – mondja beszélgetőtársunk. A környezetében az elmúlt években a családi gazdaságok többsége feladta a halgazdálkodást. Így – az alkalmazottakkal együtt – mintegy 50 család maradt kenyérkereset nélkül.

Nagyon hiányzik az állattenyésztés a kevi tanyavilágból. Ezt már a Túrkevei Gazdakör elnöke állítja. A fiatal gazdák nagy része az állandó lekötöttség miatt nem választja a gazdálkodásnak ezt az ágát. Szőllősi Kálmán szerint talán javítana a helyzeten, ha errefelé is kialakulna a támogatott időszakos helyettesítés intézménye.

Méhészet, galamb- és nyúltenyésztés, kaptárépítés, zöldségtermelés, kerti bútorok készítése, térburkoló elemek öntése, tojótyúkok tartása, mézgyertya és más dísztárgyak készítése mézviaszból. Ez csak néhány azok közül a tevékenységek közül, amelyekkel Tiszaigaron a közmunkások foglalkoznak. Ide a környező településekről is átjárnak az értelmes feladatok miatt. Tervezik a szociális szövetkezet megalapítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!