2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Soroló

Nincs vége a pocokinváziónak

Hiába a vissza-visszatérő nagy esők, nincs vége a pocokinváziónak. Miután az őszi gabonának a tekintélyes részét elpusztították a rágcsálók – főként az alföldi megyékben –, most tovább vonulnak a napraforgóba és a kukoricásokba. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kömlő határában tartottunk rögtönzött szemlét. Az máris megállapítható, hogy a napraforgó 10-15 százalékát kidöntötték, illetve egyes növények tányérját rágták le. Ezúttal szép számban sikerült rögzíteni képeket a nem kívánt szántóföldi vendégek mozgásáról is.

Egyre több növénytermesztő gazda és gazdaság gondolkodik azon, hogy ősszel hibrid búzát vet. Ez a növényfajta valamivel gyengébb minőséget, ám lényesen – akár 3-4 tonnával magasabb – hozamot ígér. A Soroló szakértője szerint viszont vetőmag csak korlátozottan áll rendelkezésre.

A Legszebb konyhakert vetélkedő egyik zsűrielnökének a kertjét látogattuk meg ezúttal. Ő természetesen nem indulhatott a versenyben. Azt mondja, jó néhány napra lenne szüksége ahhoz, hogy „formába hozza” a birtokát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!