2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sajtóklub

Sajtóklub: Továbbra sem tudjuk, hogy mit keresett két bíró az amerikai nagykövetnél

Miért nem szólal meg az a két bíró, akik David Pressman amerikai nagykövettel tartottak megbeszélést? Kitől-kinek-hogyan gyűjti az adományokat a DK? Mit gondol Ungár Péter az amerikai támogatásról? Ezeket a kérdéseket vitatta meg Bayer Zsolt, Néző László, Bencsik András és Gajdics Ottó.

  • Sajtóklub: Továbbra sem tudjuk, hogy mit keresett két bíró az amerikai nagykövetnél

Nagy port kavart, hogy két magyar bíróval találkozott David Pressman amerikai nagykövet - a megbeszélésről Twitter oldalán maga a diplomata számolt be. Az ügyre reagált Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke is, aki szerint súlyos beavatkozás az amerikai nagykövet és a két bíró egyeztetése a magyar igazságszolgáltatásba. 

Bencsik András adásunkban úgy fogalmazott, ez a találkozó nagyon szép lenne, ha nem két vezető bíróról lenne szó., hiszen az ú legfontosabb küldetésük, hogy teljes mértékben pártatlanok legyenek. 

Ennek a két úrnak ez nem sikerült

- tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője. 

Szokás találkozni a nagykövetnek valamely magas rangú bírósági tisztségviselővel, de a bíróságon, nem pedig a nagykövetségen - erről már Gajdics Ottó beszélt. Az újságíró úgy látja, egy szövetséges, baráti ország nagykövetének nem így kellene rendeznie a magyar igazságszolgáltatással kapcsolatos kérdéseket. 

Nyilvánvalóan az kellett, hogy az amerikai nagykövet üzenjen, kinek az oldalán, kinek a pártján áll

- jegyezte meg. 

Néző László emlékeztetett, Varga Judit a napokban egyeztetést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal. Ugyanakkor - folytatta - Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban arról beszélt, hogy magyar kormány teljesíti az Európai Bizottság kéréseit, de abból kell kiindulni, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd.

A bírósági függetlenség lesz az egyik (...) amit napok óta hiányolok, hogy a két bíró úr, miért nem mondta már el, hogy mit keresett ott, ki küldte, milyen célból, miről beszélgettek, mindenről beszélnek csak arról nem, hogy ők, mi a fészkes fenét kerestek a nagykövetségen

- mutatott rá Néző László. 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Könnyek közt mesélt Varga Judit volt miniszter a Magyar Péterrel töltött éveiről a Frizbi Tv-ben. Varga Judit elmondta: Magyar Péter verbálisan és fizikailag is bántalmazta, terrorizálta és fenyegette a házasságuk alatt. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!