2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Továbbra sem tudjuk, hogy mit keresett két bíró az amerikai nagykövetnél

Miért nem szólal meg az a két bíró, akik David Pressman amerikai nagykövettel tartottak megbeszélést? Kitől-kinek-hogyan gyűjti az adományokat a DK? Mit gondol Ungár Péter az amerikai támogatásról? Ezeket a kérdéseket vitatta meg Bayer Zsolt, Néző László, Bencsik András és Gajdics Ottó.

  • Sajtóklub: Továbbra sem tudjuk, hogy mit keresett két bíró az amerikai nagykövetnél

Nagy port kavart, hogy két magyar bíróval találkozott David Pressman amerikai nagykövet - a megbeszélésről Twitter oldalán maga a diplomata számolt be. Az ügyre reagált Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke is, aki szerint súlyos beavatkozás az amerikai nagykövet és a két bíró egyeztetése a magyar igazságszolgáltatásba. 

Bencsik András adásunkban úgy fogalmazott, ez a találkozó nagyon szép lenne, ha nem két vezető bíróról lenne szó., hiszen az ú legfontosabb küldetésük, hogy teljes mértékben pártatlanok legyenek. 

Ennek a két úrnak ez nem sikerült

- tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője. 

Szokás találkozni a nagykövetnek valamely magas rangú bírósági tisztségviselővel, de a bíróságon, nem pedig a nagykövetségen - erről már Gajdics Ottó beszélt. Az újságíró úgy látja, egy szövetséges, baráti ország nagykövetének nem így kellene rendeznie a magyar igazságszolgáltatással kapcsolatos kérdéseket. 

Nyilvánvalóan az kellett, hogy az amerikai nagykövet üzenjen, kinek az oldalán, kinek a pártján áll

- jegyezte meg. 

Néző László emlékeztetett, Varga Judit a napokban egyeztetést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal. Ugyanakkor - folytatta - Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban arról beszélt, hogy magyar kormány teljesíti az Európai Bizottság kéréseit, de abból kell kiindulni, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd.

A bírósági függetlenség lesz az egyik (...) amit napok óta hiányolok, hogy a két bíró úr, miért nem mondta már el, hogy mit keresett ott, ki küldte, milyen célból, miről beszélgettek, mindenről beszélnek csak arról nem, hogy ők, mi a fészkes fenét kerestek a nagykövetségen

- mutatott rá Néző László. 

Teljes adás: 

További epizódok

Sajtóklub: Most Rákosi Mátyás a pokolból pillant fel Gyurcsányra

Sajtóklub: Most Rákosi Mátyás a pokolból pillant fel Gyurcsányra

„Aki nincs velünk, az ellenünk van!” - Gyurcsány Ferenc évindító beszéde a Rákosi-korszak gondolatvilágát tükrözi. Erről pedig a Sajtóklub vendégei, Bencsik Anrás, Gajdics Ottó és Pállfy István is elmondták véleményüket. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2023. február 05.
Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is. 2023. január 29.
Sajtóklub: Zöldek tüntetnek a Zöldek ellen Németországban

Sajtóklub: Zöldek tüntetnek a Zöldek ellen Németországban

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2023. január 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Nem ad pénzt a modellválltó magyar egyetemeknek az Európai Unió az Erasmus+ program keretén belül. Kétségtelenül ez volt a hét egyik legjelentősebb híre, ami ki is verte a biztosítékot a Sajtóklub újságíróinál.
Sajtóklub: Miért pont most robbant ki a Katar-gate?

Sajtóklub: Miért pont most robbant ki a Katar-gate?

Tovább gyűrűzik a Katar-gate, egyre több európai parlamenti képviselőről derül ki, hogy köze lehet a korrupciós botrányhoz. Na, de miért épp kofferben állt a pénz? És kinek az érdeke lehetett, hogy minderre most derüljön fény? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a Sajtóklub újságírói a vasárnapi adásban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!