2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sajtóklub

Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Összeszedett, pontos és kemény felszólalást hallhattunk. Így vélekednek a Sajtóklub újságírói a miniszterelnök beszédéről, melyet többek közt a háborúról, az energiatermelésről és a gazdaság súlypontjairól tartott Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén. De, hogy miként értelmezte a kormányfő szavait Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Néző László és Gajdics Ottó? Kiderül a Sajtóklub vasárnapi adásából.

  • Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Csütörtökön mondott beszédet Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

A miniszterelnök rámutatott, 

Ukrajna európai uniós tagjelölt, és arról beszélnek, hogy mindjárt tag is lesz. És ha megnézik, hogy egy évvel ezelőtt a NATO-tagsága Ukrajnának hogyan hangzott, az abszurditás világához tartozott. Most úgy beszélnek róla, hogy természetesen, ha vége van a háborúnak, akkor majd Ukrajna – vagy ami abból marad – majd tagja lesz, része lesz a NATO területének. Talán, mint önálló állam a NATO tagja is. Jól látható: átszerkesztés zajlik. Ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy egy olyan típusú közép-európai központ emelkedik fel, amit korábban nem láttunk a térképen.

Bayer Zsolt szerint a kormányfő szavait úgy lehet értelmezni, hogy Washingtonban úgy döntöttek, Németországot lecserélik - mint vezető nagyhatalmat - Lengyelországra, vagy - mint fogalmazott - egy lengyel-ukrán valamire.

Az Egyesült Államok megy a saját érdekei után, ami világos, és ma úgy látja a saját érdekét, hogy gyenge Európára van szükség - közölte Bencsik Gábor. A Magyar Krónika főszerkesztője emlékeztetett, 

70 éven át kitűnően működött a francia-német tengely (...) ezt most lecserélik. Németország kezd úgy viselkedni, mint Magyarországon az MSZP, lassan olvad el és még csak nem is kapálózik...

- jelentette ki. 

Gajdics Ottó újságíró szerint az, hogy ezt a folymatot csinálják, az egészen dermesztő, hiszen - tette hozzá - ebben a térségben a csinálásnak mindig rossz vége volt. 

Magyarország kicsi ország, de már világos, hogy miért mondja a miniszterelnök, nem szabad ebben a tömbösödésben részt venni, hanem a nemzetállamok közötti kapcsolódást kell segíteni

- jegyezte meg. 

Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője Gajdics Ottó szavaira reagálva elmondta, csak rá kell nézni Európa térképére, ami alig több, mint 100 éve nem így nézett ki, s utalva Trianonrá rámutatott,

nem kell messze menni, elég csak megnézni a körülöttünk lévő országokat, ugyanakkor - emlékeztetett - ezek a csinálások mindig egy háború következtében jönnek létre. 

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklubban Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Gajdics Ottó és Néző László megbeszélik a március 15-i ünnepi megemlékezések és beszédek legfontosabb üzeneteit, véleményt mondanak arról, hogy Magyar Péter hamarosan pártot alapít, és szót ejtenek arról is, hogy Szentkirályi Alexandra a Fidesz jelöltje Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!