2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Sajtóklub

Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Összeszedett, pontos és kemény felszólalást hallhattunk. Így vélekednek a Sajtóklub újságírói a miniszterelnök beszédéről, melyet többek közt a háborúról, az energiatermelésről és a gazdaság súlypontjairól tartott Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén. De, hogy miként értelmezte a kormányfő szavait Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Néző László és Gajdics Ottó? Kiderül a Sajtóklub vasárnapi adásából.

  • Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Csütörtökön mondott beszédet Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

A miniszterelnök rámutatott, 

Ukrajna európai uniós tagjelölt, és arról beszélnek, hogy mindjárt tag is lesz. És ha megnézik, hogy egy évvel ezelőtt a NATO-tagsága Ukrajnának hogyan hangzott, az abszurditás világához tartozott. Most úgy beszélnek róla, hogy természetesen, ha vége van a háborúnak, akkor majd Ukrajna – vagy ami abból marad – majd tagja lesz, része lesz a NATO területének. Talán, mint önálló állam a NATO tagja is. Jól látható: átszerkesztés zajlik. Ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy egy olyan típusú közép-európai központ emelkedik fel, amit korábban nem láttunk a térképen.

Bayer Zsolt szerint a kormányfő szavait úgy lehet értelmezni, hogy Washingtonban úgy döntöttek, Németországot lecserélik - mint vezető nagyhatalmat - Lengyelországra, vagy - mint fogalmazott - egy lengyel-ukrán valamire.

Az Egyesült Államok megy a saját érdekei után, ami világos, és ma úgy látja a saját érdekét, hogy gyenge Európára van szükség - közölte Bencsik Gábor. A Magyar Krónika főszerkesztője emlékeztetett, 

70 éven át kitűnően működött a francia-német tengely (...) ezt most lecserélik. Németország kezd úgy viselkedni, mint Magyarországon az MSZP, lassan olvad el és még csak nem is kapálózik...

- jelentette ki. 

Gajdics Ottó újságíró szerint az, hogy ezt a folymatot csinálják, az egészen dermesztő, hiszen - tette hozzá - ebben a térségben a csinálásnak mindig rossz vége volt. 

Magyarország kicsi ország, de már világos, hogy miért mondja a miniszterelnök, nem szabad ebben a tömbösödésben részt venni, hanem a nemzetállamok közötti kapcsolódást kell segíteni

- jegyezte meg. 

Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője Gajdics Ottó szavaira reagálva elmondta, csak rá kell nézni Európa térképére, ami alig több, mint 100 éve nem így nézett ki, s utalva Trianonrá rámutatott,

nem kell messze menni, elég csak megnézni a körülöttünk lévő országokat, ugyanakkor - emlékeztetett - ezek a csinálások mindig egy háború következtében jönnek létre. 

Teljes adás: 

HírTV

További epizódok

Sajtóklub: Fenyegetőzik az EP, hogy hazánk ne tölthesse be az EU soros elnökségét

Sajtóklub: Fenyegetőzik az EP, hogy hazánk ne tölthesse be az EU soros elnökségét

Cseh Katalin is előterjesztője a legújabb magyargyűlölő EP-nyilatkozatnak. Többek közt erről is elmondta kendőzetlen véleményét a Sajtóklub vasárnapi adásának négy résztvevője: Bayer Zsolt, Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László. 2023. május 28.
Sajtóklub: „Megint jőnek, kopogtatnak”

Sajtóklub: „Megint jőnek, kopogtatnak”

Súlyos problémákat talált az uniós vizsgálóbizottság Magyarországon - összegezte a balliberális sajtó a hazánkba érkezett delegáció tapasztalatait. De miket is pontosan? Egyáltalán mennyire lehetnek megalapozottak a kifogásaik? Ezt a témát is kibeszélték a Sajtóklub újságírói: Gajdics Ottó, Bencsik András, Néző László és Pálffy István. 2023. május 21.
Sajtóklub: Épülhet az áljobboldali dollármédia

Sajtóklub: Épülhet az áljobboldali dollármédia

A Sajtóklub vendégei Velkovics Vilmos, Néző László és Bencsik András voltak. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2023. május 14.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Egy antiszemita David Pressman széder asztalánál

Sajtóklub: Egy antiszemita David Pressman széder asztalánál

Tíz éve még listázta volna a zsidókat, most kipában széderezett az amerikai nagykövetségen Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Nincs az a jobboldali újságíró, aki mindezt szó nélkül hagyta volna. Nem tett másként Bayer Zsolt, Néző László, Bencsik András és Gajdics Ottó sem, akik a Sajtóklubban fejtették ki véleményüket a különös eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!