2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Radar

Radar – Októberben Budapesten is életbe lép az új alapellátási ügyeleti rendszer + videó

Másfél évvel ezelőtt indult el az országban az új alapellátási ügyeleti rendszer, amihez október 1-jétől Budapest is csatlakozik.

  • Radar – Októberben Budapesten is életbe lép az új alapellátási ügyeleti rendszer + videó

Az egységes ügyeleti rendszer hétköznapokon délután 4 és reggel 8 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 24 órás szolgáltatással áll rendelkezésre. 

Győrfi Pál szóvivő, Országos Mentőszolgálat: "Az volt a tapasztalat, hogy a betegek este tíz óráig általában valami háziorvosi jellegű probléma miatt keresik fel az ügyeletet. Este tíz után pedig egészen reggelig, vagy hétvégén délutántól reggelig igazi sürgősségi ügyeletre van szükség, hiszen ott már általában akut, néha súlyos tünetekkel jelentkeznek a betegek. Ez az alapja ennek az egységes ügyeleti rendszernek, hogy vállaljanak benne szerepet a háziorvosok, hiszen rájuk van szükség este tíz óráig, viszont utána már mi átvesszük a sürgősségi ellátást, és meghatároztuk azokat a pontokat Budapesten is, ahol a betegek szempontjából a legjobb lenne egy ilyen ügyeleti telephelyet létesíteni. Figyelembe vettük a közlekedési viszonyokat, tömegközlekedést, útvonalhálózatot, településszerkezetet, egészségügyi intézményeket, és így határoztuk meg azt a 13 pontot, ahol felnőtt ügyelet, és azt a három pontot, ahol gyermekügyelet fog működni."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Megválasztották 19 vármegye legszebbjét + videó

Radar – Megválasztották 19 vármegye legszebbjét + videó

A döntő napján több órás felkészülés előzte meg showműsort, hiszen mind a 22 lánynak tökéletes sminkkel és frizurával kellett a színpadra lépni, amelyhez minden segítséget megkaptak. Három ruhaszettben mutatták meg magukat a lányokat zsűrinek.
Radar - Drogbandák rács mögött + videó

Radar - Drogbandák rács mögött + videó

A díler, a szeretője, a lovász a gyerekkori barát és az autószerelő. Ők alkották azt a bűnszövetséget, akik nagyban értékesítettek különböző drogokat. A banda tagjaitól elfogásukat követően 100 milliós vagyontárgyakat foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!