2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Magából kikelve üvöltözött Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben + videó

Kövér László rendreutasította, majd leültette Gyurcsány Ferencet, miután a DK-vezér hazaárulónak nevezte Orbán Viktort és kormányát az Országgyűlés plenáris ülésén.

  • Magából kikelve üvöltözött Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben + videó

Szeptember 30-án, hétfőn kora délután kezdetét vette a 2024. évi őszi parlamenti ülésszak. A hagyományokhoz híven elsőként Orbán Viktor miniszterelnök szólalt fel. A kormányfő beszédében felidézte, hogy a nyár folyamán visszavették a repülőteret. Majd valamivel később kijelentette, 

Magyarország pénzügyi helyzete stabil,

majd valamivel később azzal folytatta, hogy „új gazdaságpolitikára van szükség a sikerességhez”.

A kormányfő beszéde után Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is szót kért, és reagált az elhangzottakra. Gyurcsány Ferenc felszólalásában Júdás árulását idézte fel. Majd azzal folytatta, „minden árulásnak hosszú története van. Orbán Viktor kormányfő és kormányának árulásának is. Dacára, hogy annak nyílt megvallása az elmúlt napok terméke”.

Majd azzal folytatta, ha keresni kellene a pillanatot, az árulás minden bizonnyal megkezdődött azzal, mikor 2009 novemberében Orbán Viktor, akkor még mint az akkori ellenzék vezetője 15 percre személyesen találkozhatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki a DK-s vezető szerint „azóta is valamivel a markában tartja” a magyar miniszterelnököt.

„Magyarországnak ma hazaáruló miniszterelnöke és kormánya van” – hangoztatta az ellenzéki politikus. 

A DK-vezér még a felénél sem tartott a felszólalásának, mikor a „hazaárulózás” miatt Kövér László rendre utasította. A házelnök leszögezte, hogy 

Gyurcsány Ferencnek nincs joga „lehazaárulózni Magyarország miniszterelnökét és Magyarország kormányát”.

Mivel a DK- vezér továbbfolytatta, Kövér nemsokkal később megvonta tőle a szót.

Kövér László és Gyurcsány Ferenc csörtéjét alább tekintheti meg:

Forrás: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!