2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Fodor Gábor: „Tőrőlmetszett butaság”, amit Magyar Péter csinál a mentelmi joggal

Liberális jogász tette rendbe a mentelmi jog kérdését: nem arra van, amire Magyar Péter használja – írta meg a Mandiner. A lap felhívta a figyelmet, hogy amit Magyar Péter leművelt az Ötkerben, „az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene”.

  • Fodor Gábor: „Tőrőlmetszett butaság”, amit Magyar Péter csinál a mentelmi joggal

Fodor Gábor volt a Csörte vendége a HírTV-n. A liberális jogász leszögezte, hogy „tőrőlmetszett butaság”, amit Magyar Péter csinál a mentelmi joggal. „A mentelmi jognak megvan a maga szerepe, méghozzá az a szerepe évszázadok óta, amióta egyébként létezik, hogy a politikai véleménynyilvánítás szabadságát védi, hogy ne lehessen valakit a politikai véleménye miatt olyan helyzetbe hozni, hogy ráfogjanak bűncselekményeket, hogy politikailag eltüntessék” – magyarázta a jogász.

Fodor kifejtette, hogy „tehát a Magyar Péter-féle ügy, a cirkusz a szórakozóhelyen semmilyen körülmények között nem tartozik ide, az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene”. 

Szerinte a magyar parlament visszavonná Magyar mentelmi jogát: „a magyar parlament szokása is az, hogy ilyen esetekben ki szokták adni az illetőt, hogy álljon bíróság elé”. 

Az, hogy az Európai Parlament mit fog tenni, kérdéses, mindenesetre a Fidesz megkereste az ügyben Manfred Webert, aki a vezetője annak a pártcsaládnak, amelyben Magyar Péter és a többi tiszás politikus ül. 

Forrás: Mandiner

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!