2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Politikai hobbista

Politikai hobbista: Dobrevék árnyékkormányából hiányzik a fény

A stúdióban felvonult a Politikai hobbista árnyékkormánya: Jeszenszky Zsolt, Ambrózy Áron, Takács Áron és Varga Ádám és Szamosi Tímea, majd Lánczi Tamás politológus, elemző, műsorvezető volt az adás vendége.

  • Politikai hobbista: Dobrevék árnyékkormányából hiányzik a fény

Az árnyékkormány egy Angliából átvett politikai modell, ezekben a napokban pedig most megint egy kicsit Gyurcsányról és embereiről van szó. Jeszenszky Zsolt az adásban elmondta, békeidőben vicces árnyékkormányozni, de a mostani kiélezett, háborús helyzetben komoly dologról van szó. 

Hozzátette:

Gyakorlatilag puccsra készülnek, sunyin, de kétségbe vonják a kormány legitimitását azzal, hogy alternatív minisztereket neveznek meg. Az angol közjogi rendszerben ennek megvan a helye, fizetést kapnak érte, ennek ott megvan a helye. De nálunk ilyen nincs, ők burkoltan kétségbe vonják a kormány legitimitását. 

A kettős hatalom a bolsevikoktól eleve nem idegen

- válaszolta a felvetésre Lánczi Tamás. 

Az elemző rámutatott, a DK mégiscsak 6 százalékon áll, úgy érezni, hogy ez inkább pótcselekvés (...) valamit tartalmilag is kellene mondaniuk, azon kívül, hogy fúj Orbán.

Úgy látja, 

ez az árnyékkormány egy technikai jellegű válasz egy tartalmi problémára, nem fog sikerülni.

A bolsevikok egyébként minidg 6 százalékon álltak, és mindig azt mondták, ők a többség és mindig erőszakkal ragadták magukhoz a hatalma. Lánczi Tamás szerint pont ez az oka annak, hogy a nemzeti erőknek egy pillanatra sem szabad elgyengülniük, mert ha ez bekövetkezik, akkor a résen beférkőznek a bolsevikok

Teljes adás: 

További epizódok

Politikai hobbista - Budaházy György: A felmentésem lenne az egyetlen jogszerű, törvényes megoldás

Politikai hobbista - Budaházy György: A felmentésem lenne az egyetlen jogszerű, törvényes megoldás

A stúdióban Takács Áron, Varga Ádám és Tas Dániel, meghívott vendégünk volt Szamosi Tímea, majd a hobbista Gaudi-Nagy Tamás jogvédő ügyvédet és Skype-on Budaházy Györgyöt kérdezte. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt. 2022. november 26.
Politikai hobbista: Ilyen az élet Kárpátalján

Politikai hobbista: Ilyen az élet Kárpátalján

A stúdióban Ambrózy Áron, Takács Áron és Varga Ádám, meghívott vendégünk volt Szamosi Tímea, majd a hobbista Egressy Miklóst, a kárpátaljai Jánosi település görögkatolikus lelkészét kérdezte Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt. 2022. november 19.
Politikai hobbista: Antall József életútja során egyetlen momentum sem volt, ami miatt restelkednie kellett volna

Politikai hobbista: Antall József életútja során egyetlen momentum sem volt, ami miatt restelkednie kellett volna

A stúdióban Ambrózy Áron, Takács Áron és Varga Ádám, meghívott vendégünk volt Szamosi Tímea, majd a hobbista Kónya Imre egykori parlamenti frakcióvezető, belügyminiszterrel beszélgetett. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt. 2022. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!