2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Budapesten a példa, hogy mi történne, ha az ellenzék kerülne hatalomra

A Hír TV idei utolsó Plusz-mínusz című vitaműsorában Kovács András és Kósa András értékelték 2020 legfontosabb belpolitikai eseményeit. A műsorvezető Kis Kornélia volt.

  • Plusz-mínusz: Budapesten a példa, hogy mi történne, ha az ellenzék kerülne hatalomra

Karácsony Gergely már több mint egy éve vezeti a fővárost. És megszületett a nagy ellenzéki összefogás is a 2022-es országgyűlési választásokra. Aztán Orbán Viktor lett a leghosszabb ideje regnáló magyar miniszterelnök. Mindezek természetesen a koronavírus-járvány árnyékában történtek – vezette fel a műsor témáit Kis Kornélia műsorvezető.

Elsőként Karácsony Gergely egy éves regnálását tartották nagyító alá a jelenlévők. Kósa András, a Népszava újságírója arra a megjegyzésre, hogy folyamatosan csökken Budapest főpolgármesterének a népszerűsége úgy reagált, hogy ennek az az oka, hogy egyesek tesznek ezért. Majd hozzáfűzte, hogy Karácsony egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Az újságíró felidézte a témában, hogy a kormány sem tudta eleinte miként reagáljon erre a helyzetre, és miként viszonyuljon a párbeszédes politikushoz. Eleinte ez egy konstruktívabb, nyitottabb attitűd volt, de egy idő után a Fidesz egy konfrontatívabb viselkedésre váltott Kósa szerint. De mindemellett a kilenc év ellenzéki sikertelensége és a koronavírus-járvány is nagyban befolyásolta a főpolgármester mozgásterét – tette hozzá.

Az elhangzottakra Kovács András, az Origo újságírója azt reagálta, hogy nem igazán kellett bármit is kifőzni Karácsony Gergely ellen a Fidesz boszorkánykonyháján, hiszen azok az ígéretek, azok az elképzelések, amelyeket a kampányában hangoztatott azok mind-mind csak lufik voltak. Ez elég hamar ki is derült, mostanra pedig az is jól látszik, hogy miként működik a főváros. Rengeteg ügy nem halad előre, legyen az a Lánchíd felújítása, Budapest zöldebbé tétele vagy a BKV buszbeszerzés. 150 ígéretből alig 17 teljesült – mutatott rá Kovács András, majd leszögezte, hogy

Budapest példáján keresztül ízelítőt kaptunk abból, hogy mi várna az országra, hogyha 2022-ben az ellenzék kerülne hatalomra.

Majd az Origo újságírója érintette azt a sokat hangoztatott ellenzéki narratívát is, hogy a kormány elengedte Budapest kezét. Kovács szerint ennek pont az ellenkezője igaz, hiszen alig telt el úgy hét, hogy a kormány ne tett volna olyan bejelentést, amely ne érintette volna a fővárost.

Mindehhez Kósa András csak annyit fűzött hozzá, hogy valóban,

néha a kormány többet foglalkozik Budapesttel, mint azt Karácsony Gergely szeretné.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!