2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Plusz-mínusz: Az ellenzék a felelős az emberek bizalmatlansága miatt

Hír TV

2021. február 26., péntek 17:45

Török vakcinát is vásárolhat majd a kormány, ha minden jól alakul, miközben nagyon erősen beköszöntött a koronavírus-járvány harmadik hulláma és az is eldőlt, hogy 2022 végén megkezdődhet a magyarországi vakcinagyártás is. Ezek lesznek többek között a pénteki Plusz-mínusz témái. Trombitás Kristóf vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője voltak.

 

Mi lesz a Fidesz sorsa az Európai Néppárt frakcióján belül?

"Megjósolhatatlan. A CDU új elnöke nem látja indokoltnak a Fidesz kizárását, véleménye szerint jobb, ha bent tartják. Ezzel érvelnek Angela Merkel-ék is. Szóval, ezek ismeretében nem biztos, hogy kizárják a Fideszt" – kezdte Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

"Az Európai Néppárt megosztott, az Európai Néppárt frakciója is megosztott"

– reagált minderre Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

A folytatásban érintették még az amerikai-európai politikai kapcsolatokat, kiemelve a hazánkra és a lengyelekre vonatkozó Biden-i megnyilvánulásokat.

A műsor végén kitértek arra a hírre is, miszerint török vakcinát is vásárolhat majd a kormány, ha minden jól alakul.

"Még nem tudjuk, hogy milyen ütemben és mennyi érkezik a nyugati vakcinákból. Egy azonban biztos, a bizalmatlanság az engedélyeztetésből is fakad, az európai engedély az fontos" – jelentette ki az ATV főmunkatársa. 

 A XXI. Század Intézet elemzője szerint,

"az ellenzék a felelős az emberek bizalmatlansága miatt."

Teljes adás:

Hír TV