2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Plusz-mínusz: A baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta

Hír TV

2020. február 27., csütörtök 17:55

A Jobbik szétesik, az MSZP atomjaira hullik, közben a baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta Budapesten és még csak csütörtök van. A Hír TV politikai vitaműsorában ezúttal Szarvas Szilveszter műsorvezető beszélgetett Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével és Tóth Erikkel, a Nézőpont Intézet elemzőjével.

A saját kampányígéreteit is leszavazta a baloldal Budapesten. Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a 3-as metró légkondicionálását.

A 3-as metró fejlesztésével kapcsolatban a következőket mondta Horn Gábor:

„Lesz, szerintem meg kell oldani, gyorsan meg kell oldani, de nem a főváros, nem a közös, egyébként nagyon szerény pénzéből a fővárosnak, közös pénzünkből, hanem az oroszok pénzéből.”

Majd így reagált Tóth Erik:

„Karácsony Gergelyék számára egyébként ez szerintem egy nagyon jó lehetőség lenne arra, hogy bebizonyítsák azt, hogy ők ezeket a problémákat nem csak megjeleníteni tudják, hanem képesek megoldani is.”

Majd folytatta gondolatait a Nézőpont Intézet elemzője:

„Felteszem azt a kérdést, hogy miért nem próbálkoztak meg korábban ezzel a problémával egy kicsit is foglalkozni? Ha ez megtörtént volna, akkor lehetett volna…

Horn Gábor közbeszólván azt mondta:

„Mert a 2-es metrót újították fel és megépítették a 4-es metrót.”

Majd visszavette magához a szót Tóth Erik befejezve korábbi gondolatmenetét:

… a 2-es metró kapcsán ugye, nagyon komoly közbeszerzési problémák voltak, erre utaltam, hogy Tarlós István visszaszerzett több mint 30 milliárdot, amit most be lehetne fektetni a 3-as metró felújítása kapcsán. A 4-es metró pedig én úgy gondolom, ha valami, akkor az a korrupció melegágya volt és első sorban baloldali kormányokhoz kötődik ez az ügy, ezt mindenki tudja, csak próbálják ezt általában eltolni maguktól, mind a politikusok, mind a kormánytagok.”

Elkezdődött a Jobbik szétesése és az MSZP bomlása. A DK-s Gyurcsány Ferenc elkezdte „felszalámizni” az MSZP-t.

Ennek kapcsán Horn Gábor elmondta ellenérzéseit:

„A Gyurcsány-féle gondolatmóddal van nekem problémám. El lehet kezdeni felzabálni a másikat, de ez egy rövidtávú politikai érdek és nem tartom egy kicsit sem bölcsnek.”

Majd folytatta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke:

„Itt egy felelőtlen politikai játszma zajlik, ami arról szól, hogy a DK bizonyítsa, Gyurcsány bizonyítsa, hogy ő a vezető erő és ezért semmi sem számít. Ezt nem tartom egy jó iránynak.”

Jakab Péter és a Jobbik működését illetően így reagált Tóth Erik:

„Jakab Péter, annak ellenére, hogy azt mondja, hogy nem szeretne együttműködni Gyurcsány Ferenccel, mégis együtt fog működi Gyurcsány Ferenccel, ahogy egyébként ez Dunaújvárosban már meg is történt.”

Majd így folytatta:

„Bármit mondhat Jakab Péter, ő azt a politikát folytatja, amit tulajdonképpen Vona Gábor elkezdett. Szeretné a nemzeti, kicsit jobboldalibb érzelmű szavazókat megtartani úgy, hogy egyébként baloldali liberális politikusokkal, Gyurcsány Ferenccel próbál együttműködni, ami szerintem egy önellentmondás, ezt nem lehet fenntartani.”

Hír TV