2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Paletta: Mendelssohn művei hangzanak majd fel Szotyori Nagy Gábor koncertjén

Hír TV

2020. október 6., kedd 14:26

A Paletta vendégei Kovács Vilmos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka, Szotyori Nagy Gábor orgonaművész, Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány sajtófőnöke és Szépvölgyi Ákos, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetője.

Elindult az I. világháborús hős magyar katonák adatbázisának honlapja

„Mit takar ez az adatbázis? (…)

-          kérdezte Turda Adrienn műsorvezető.

„Az adatbázis, ami kutatható most már harmadik hete, ez egy 8 éves munkának az eredménye, amit a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vezetésével egy tudományos igénnyel összeállított csapat végezett. (…) Tulajdonképpen ez az adatbázis több mint másfél millió magyar katonának a nevét és adatait tartalmazza. (…)”

-          válaszolta dr. Kovács Vilmos.

Mendelssohn művei hangzanak majd fel Szotyori Nagy Gábor koncertjén

„Egy nagyon különleges repertoárral készül, hogyha jól olvastam, mégpedig kuriózumok is lesznek ebben. Mit takar ez a gyakorlatban?”

-          tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Ez valóban így van, hogy október 7-én és 14-én Mendelssohn opusszámmal ellátott orgonaműveit fogok eljátszani. Ilyen átfogó koncertsorozatra Mendelssohn művei kapcsán még nem volt példa Magyarországon.(…)”

-          reagált Szotyori Nagy Gábor.

Kék Bolygó Start-Up trambulin névvel indít mentorprogramot a Kék Bolygó Alapítvány

„Ez egy mentorprogram gyakorlatilag, ami arról szól, hogy olyan cégeket szeretnétek támogatni, amelyek valamilyen szinten vagy az egészségünkre gyakorolt vagy a környezetünkre gyakorolt pozitív hatású termékkel rendelkeznek vagy előállítanak, de mi ez a gyakorlatban?”

-          kérdezte Turda Adrienn.

„A fenntarthatóság maga a fogalomrendszer az már gyakorlatilag a legjobb marketingszlogen vagy reklámszlogen lett és éppen ebből fakadóan hajlamos is a kiüresedésre. Viszont vannak cégek, vannak fiatal vállalkozások (…), akik egyébként tevékenységükben, a produktum-előállításukban, általában a napi ügymenetükben mégiscsak a fenntarthatóságra helyezhetik a hangsúlyt. (…)”

-          felelte Krakkó Ákos.

Hír TV