2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Paletta

Paletta: Így él most Palotás Petra és íme, a legújabb története

A HírTV Paletta című műsorában online kapcsoltuk a Hamburgban élő Palotás Petra írót, akinek 2020-ban három új műve jelent meg, vagyis a korlátozások ellenére nincs oka panaszra, hiszen otthonról is tud dolgozni. Új műve egy kétrészes regény Circus Monte Carlo címmel, ezenkívül megírta a Lélekszirmok című novelláskötetet is, ami a nagysikerű Igazgyöngyök című kötet folytatása.

  • Paletta: Így él most Palotás Petra és íme, a legújabb története

A Circus Monte Carlo egy két idősíkban játszódó regény a ’80-as években és párhuzamosan az 1940-es években. Sokszor felbukkan olyan momentum, amikor picit párhuzamokat lehet vonni a mostani helyzet és az akkori drámai időszak közé és ilyenkor az ember a párhuzamállításnál rádöbben, hogy van ennél vagy lehetne ennél sokkal rosszabb is és ne legyen – mondta el Palotás Petra.

A Circus Monte Carlo egy vándorcirkusz família történetét mutatja be, egy olyan családregény, ami tele van érzelmekkel. intrikákkal, szenvedéllyel és vágyakkal a történetet pedig történelmi kulisszába sikerült belehelyezni. Egy érdekes világról van szó – hiszen, mint azt Palotás Petra elmondta – a vándorcirkusz lét a legtöbb ember számára rendkívül titokzatos.

Ami az idei terveket illeti, az írónő elmondta, az idén egy, az 1920-as években játszódó regény megírására készül

A teljes beszélgetés:

Black Comedy - online premier

Adásunk második részében a színházi világba kalauzoltuk el nézőinket. Molnár Gyöngyi színésznő és Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója volt a Paletta vendége annak apropóján, hogy a teátrum jóvoltából elkészült a legújabb darab a Black Comedy (Rövidzárlat). Az online premier január 15-31-ig tart, így gyakorlatilag bárki bármikor megtekintheti.

Rengeteg tervvel készül 2021-re az LNDA zenekar

A Paletta vendége volt a legforróbb feltörekvő indie-rock zenekar, az LNDA énekesnője, Kaszás Melinda, aki legújabb dalukról a Veled leszek címűdalról elmondta, az kivételesen nem a szerelemről és nem a szerelmi csalódásokról szól.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!