2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Paletta: Így él most Palotás Petra és íme, a legújabb története

2021. január 21., csütörtök 14:52

A HírTV Paletta című műsorában online kapcsoltuk a Hamburgban élő Palotás Petra írót, akinek 2020-ban három új műve jelent meg, vagyis a korlátozások ellenére nincs oka panaszra, hiszen otthonról is tud dolgozni. Új műve egy kétrészes regény Circus Monte Carlo címmel, ezenkívül megírta a Lélekszirmok című novelláskötetet is, ami a nagysikerű Igazgyöngyök című kötet folytatása.

A Circus Monte Carlo egy két idősíkban játszódó regény a ’80-as években és párhuzamosan az 1940-es években. Sokszor felbukkan olyan momentum, amikor picit párhuzamokat lehet vonni a mostani helyzet és az akkori drámai időszak közé és ilyenkor az ember a párhuzamállításnál rádöbben, hogy van ennél vagy lehetne ennél sokkal rosszabb is és ne legyen – mondta el Palotás Petra.

A Circus Monte Carlo egy vándorcirkusz família történetét mutatja be, egy olyan családregény, ami tele van érzelmekkel. intrikákkal, szenvedéllyel és vágyakkal a történetet pedig történelmi kulisszába sikerült belehelyezni. Egy érdekes világról van szó – hiszen, mint azt Palotás Petra elmondta – a vándorcirkusz lét a legtöbb ember számára rendkívül titokzatos.

Ami az idei terveket illeti, az írónő elmondta, az idén egy, az 1920-as években játszódó regény megírására készül

A teljes beszélgetés:

Black Comedy - online premier

Adásunk második részében a színházi világba kalauzoltuk el nézőinket. Molnár Gyöngyi színésznő és Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója volt a Paletta vendége annak apropóján, hogy a teátrum jóvoltából elkészült a legújabb darab a Black Comedy (Rövidzárlat). Az online premier január 15-31-ig tart, így gyakorlatilag bárki bármikor megtekintheti.

Rengeteg tervvel készül 2021-re az LNDA zenekar

A Paletta vendége volt a legforróbb feltörekvő indie-rock zenekar, az LNDA énekesnője, Kaszás Melinda, aki legújabb dalukról a Veled leszek címűdalról elmondta, az kivételesen nem a szerelemről és nem a szerelmi csalódásokról szól.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír