2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Paletta: 11 díszítési technikával készült a Magyar Nemzet Tojása

2021. április 5., hétfő 14:54

Zsigóné Kati, tojásfestő mester közel 30 díszítési módot használ és több mint 300 fajta hímes tojást készít. A Palettának Kecskemétről nyilatkozott a népi iparművész.

Zsigóné Kati amellett áll ki, hogy minden család méltóképp ünnepelje meg a húsvétot és ilyenkor nagyon jó közös program a tojásfestés, ez pedig kiváló közös program.

A tojáskészítő mester azt mondja, a tojások díszítése során a képzeletnek semmi sem szabhat határt, rengeteg módon lehet hímes tojást készíteni.

Zsigóné Kati élete egyik csúcspontja az általa készített Magyar Nemzet Tojása. Az alkotó egy strucctojásra 79 jelet, szimbólumot helyezett el. A tojáson utalás látható számtalan nemzeti értékünkre: István királyunk, a honfoglalás, a csodaszarvas, a turulmadár, a koronázási ékszerek stb…

Egy érdekesség, hogy a legősibb díszített tojás mintegy 60 ezer éves, Afrikában találták meg és fából készült, így már akkor is az élet és az újjászületés jelképének tarthatták.

Észrevétlenül teszi tönkre testünket a home office

Adásunk második fele a sporttól szólt. Az elmúlt hetekben, hónapokban sokan otthonról dolgoztak és ilyenkor bizony figyelni kellene a mozgásra. A Palettában Belovai Kristóf Shaolin Kung-fu tanár adott tanácsokat.

Teljes adás: