2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Napi aktuális

Deutsch Tamás: A magyar baloldal érintett a brüsszeli korrupciós rendszerben is

Újabb korrupciós bomba az EU-ban: Marokkó is lefizetett brüsszeli képviselőket. Luxusnyaralásról, 50 ezer eurós mikuláscsomagról és kémkedésről írt a Financial Times. Kapcsoltuk kollégánkat, Árendás Pétert Brüsszelből, majd Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője volt vendégünk.

  • Deutsch Tamás: A magyar baloldal érintett a brüsszeli korrupciós rendszerben is

Deutsch Tamás megalapozottnak tartja, hogy amit eddig látni lehet a botrányból, az csak a jéghegy csúcsa. A politikus elmondta, egyetért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, miszerint az EP akkor tud komoly intézményi szereplő maradni az európai politikában, ha a korrupciós vádakat egyértelműen feltárja és a szükséges következtetéseket levonja.

A rendszerszintű brüsszeli korrupció lelepleződött, a helyzet pedig megint az, hogy a magyar baloldal duplán érintett ebben az ügyben, mert egyrészt érintett a direkt megvásárlásában, guruló dollárok ügyében, minimum három milliárd forintnyi dollárt kaptak a választási kampányban, titokban, el akarták hallgatni a dolgot. Meg érintettek ebben a brüsszeli korrupciós rendszerben is, mert ne felejtsük el, hogy ők barinők, Kaili volt alelnökasszony és Dobrev Klára barinők, közös szervezetekben vannak (...) lenne miről beszámolniuk, hogy mennyit tudnak a dologról, hogy milyen módon működtek együtt ezekkel az emberekkel például Magyarország lejáratásában

- jelentette ki Deutsch Tamás. 

Teljes beszélgetés: 

Kapcsolatban állt Gurmai Zita a korrupciós botrány központi alakjával

A korrupt brüsszeli politikus nemcsak Gyurcsányékkal, de az MSZP vezető politikusával is jó viszonyt ápolt- írja az Origo.

A botrány központi alakjáról, Eva Kailiról most olyan fotók jelentek meg, amelyeken a szocialisták frakcióvezető-helyettesével látható, ráadásul egy olyan eseményen, amelyet Gurmai Zita, és az európai szocialisták, általa vezetett női tagozata szervezett. A képeken Gurmai Zita láthatóan jó kedvűen, és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott brüsszeli politikust.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!