2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 09:10

Napi aktuális

Deutsch Tamás: A magyar baloldal érintett a brüsszeli korrupciós rendszerben is

Újabb korrupciós bomba az EU-ban: Marokkó is lefizetett brüsszeli képviselőket. Luxusnyaralásról, 50 ezer eurós mikuláscsomagról és kémkedésről írt a Financial Times. Kapcsoltuk kollégánkat, Árendás Pétert Brüsszelből, majd Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője volt vendégünk.

  • Deutsch Tamás: A magyar baloldal érintett a brüsszeli korrupciós rendszerben is

Deutsch Tamás megalapozottnak tartja, hogy amit eddig látni lehet a botrányból, az csak a jéghegy csúcsa. A politikus elmondta, egyetért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, miszerint az EP akkor tud komoly intézményi szereplő maradni az európai politikában, ha a korrupciós vádakat egyértelműen feltárja és a szükséges következtetéseket levonja.

A rendszerszintű brüsszeli korrupció lelepleződött, a helyzet pedig megint az, hogy a magyar baloldal duplán érintett ebben az ügyben, mert egyrészt érintett a direkt megvásárlásában, guruló dollárok ügyében, minimum három milliárd forintnyi dollárt kaptak a választási kampányban, titokban, el akarták hallgatni a dolgot. Meg érintettek ebben a brüsszeli korrupciós rendszerben is, mert ne felejtsük el, hogy ők barinők, Kaili volt alelnökasszony és Dobrev Klára barinők, közös szervezetekben vannak (...) lenne miről beszámolniuk, hogy mennyit tudnak a dologról, hogy milyen módon működtek együtt ezekkel az emberekkel például Magyarország lejáratásában

- jelentette ki Deutsch Tamás. 

Teljes beszélgetés: 

Kapcsolatban állt Gurmai Zita a korrupciós botrány központi alakjával

A korrupt brüsszeli politikus nemcsak Gyurcsányékkal, de az MSZP vezető politikusával is jó viszonyt ápolt- írja az Origo.

A botrány központi alakjáról, Eva Kailiról most olyan fotók jelentek meg, amelyeken a szocialisták frakcióvezető-helyettesével látható, ráadásul egy olyan eseményen, amelyet Gurmai Zita, és az európai szocialisták, általa vezetett női tagozata szervezett. A képeken Gurmai Zita láthatóan jó kedvűen, és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott brüsszeli politikust.

 

További epizódok

„Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!”

„Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!”

A csíksomlyói kegyhely és búcsújárás - Diktatúra, rendszerváltás, modernizáció - Mohay Tamás néprajzkutató ilyen címen írt könyvet, amelynek célja volt a kommunista egyházüldözés és a rendszerváltást követő évtizedek teljességre törekvő elemző bemutatása. Az ELTE BTK Néprajzi Intézetének egyetemi tanára a Napi aktuálisban. 2023. május 26.
Kozma Imre atya: Pünkösd Istennek egy újabb ajánlata, hogy az emberiség közös nyelvre találjon

Kozma Imre atya: Pünkösd Istennek egy újabb ajánlata, hogy az emberiség közös nyelvre találjon

Május 27-én, a pünkösdvasárnap előtti szombaton tartják a Csíksomlyói búcsút és zarándoklatot, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményét, amelyre a szervezők 300 ezer zarándokot várnak. Vendégünk volt Kozma Imre atya és 2023. május 26.
Dr. László Bence: Az már a halálzóna

Dr. László Bence: Az már a halálzóna

Elindult mentőcsapat a Mount Everestre Suhajda Szilárd megmentésére. A hegymászó körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Suhajda Szilárd felesége úgy nyilatkozott: a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják. A Napi aktuális vendége volt Dr. László Bence terhelésdiagnoszta, hegymászó-edző. 2023. május 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ókovács Szilveszter újrázik az Operaház élén

Ókovács Szilveszter újrázik az Operaház élén

Ókovács Szilveszter folytathatja a munkáját, ő maradt az Operaház főigazgatója, ez Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter ma közzétett Facebook-posztjából derült ki. Kapcsoltuk Ókovács Szilvesztert.
Az EP tesz arra, hogy ezt nem teheti, de úgy tesz, mintha megtehetné

Az EP tesz arra, hogy ezt nem teheti, de úgy tesz, mintha megtehetné

Brüsszel javaslatot tett arra, hogy a tagállamoknak fel kell számolniuk a hatályban lévő energia-támogatási intézkedéseket 2023 végéig. A téma kapcsán vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!