2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Napi aktuális

Czomba: A cél, hogy 85%-ra emelkedjen a 20–64 éves korosztály foglalkoztatási rátája

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon az egy évvel ezelőttihez képest, 4 millió 700 ezret is meghaladta már az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma, a munkanélküliség 4 százalék körüli. A HírTV stúdiójában Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

  • Czomba: A cél, hogy 85%-ra emelkedjen a 20–64 éves korosztály foglalkoztatási rátája

Az egyre feszítőbb munkaerőhiány miatt egyes cégek ázsiai piacokon toboroznak munkaerőt, mert a környező országokból már alig-alig érkezik munkás Magyarországra. Mindeközben a kormány nemrégiben könnyített a külföldi munkavállalók foglalkoztatási szabályain.

Nagyjából 300 ezer ember van Magyarországon, akikre potenciális munkaerő-tartalékként tudunk tekinteni, de (...) sokan nincsenek munkára kész és képes állapotban, így a munkaügyi szervezetnek kiemelt feladata lesz az, hogy akik akarnak, képesek és akarnak dolgozni, azokat képzéssel átképzéssel próbáljuk a munkaerőpiacra. Tehát harmadik országbeliek foglalkoztatása csak akkor jöhet számításba, ha a magyar munkaerő elfogyott

- mondta el Czomba Sándor. 

M. Dobos Marianne műsorvezető felvetésére, hogy nagyon nagy a kivándorlás, az államtitkár elmondta, a trend megváltozott, 2019 óta többen jönnek haza, mint ahányan kimennek. 

Czomba Sándor arról is beszélt, hogy a kormány célja, hogy 2030-ra a 20-64 korosztály foglalkoztatási rátája elérje a 85 százalékot a jelenlegi 80 százalékról, ezzel Magyarország az unió élvonalába kerülhet. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!