2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Napi aktuális

Orbán Viktor: Ha arra várunk, hogy legyen egy béketerv, sosem lesz béke + videó

A Napi aktuális vendége Fricz Tamás CÖF alapító volt, aki Orbán Viktor Cernobbioban elmondott beszédét elemezte ki.

  • Orbán Viktor: Ha arra várunk, hogy legyen egy béketerv, sosem lesz béke + videó

Fricz Tamás az adásban többek között elmondta: "Lényegében azt mondja Orbán Viktor, mostmár egyre határozottabban egyébként, hogy a nemzteállamok Európájáról kell beszélnünk. Tehát, hogy meg kell őriznünk a tagállamok szuverenitásának legfontosabb elemeit. Persze vannak kérdések, amikben együttműködhetünk, ezek a gazdasági kérdések. Tehát legyen valóban egy egységes piac, vámunió, ezek fontos dolgok. De nagyon fontos az a mondás, hogy ne csináljunk egy politikai uniót, hanem legyen egy gazdasági együttműködés, mert ha politikai uniót csinálunk, vagyis, hogy mindenben együtt akarunk lépni, azaz Brüsszel mondja meg, hogy mikor, mit csináljunk, például a migráció ügyében, akkor az a versenyképességünket is csökkenti, mert nem értünk egyet egy csomó kérdésben. Tehát magyarul, ha megmarad a nemzetállamok szuverenitása, olyan fontos kérdésekben mint a migráció vagy LMBTQ jogok, családpolitikai-, adózási kérdések, oktatási ügyek, kulturális kérdések stb, ha ezek szuverén módon megmaradnak, akkor nincs probléma!"

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megkerülhetetlen a bérek további dinamikus növekedése + videó

Megkerülhetetlen a bérek további dinamikus növekedése + videó

Nem csak a jövő évi minimálbérről, hanem arról is folynak a tárgyalások, hogy hosszabb távon miként is fog alakulni a minimálbér kialakítása Magyarországon - erről Palkovics Imre a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke péngtek este beszélt a HírTV stúdiójában. 
Brutális napok elé néznek a vízügyi szakemberek + videó

Brutális napok elé néznek a vízügyi szakemberek + videó

Ausztriában extrém mennyiségű csapadék hullott és hullik is majd, ez pedig azért probléma, mert elkezdődött a folyók vízszintjének jelentős emelkedése - hívta fel rá a figyelmet Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivője péntek este a Napi aktuálisban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!