2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Fel a fejjel 11:00

Magyarország élőben

Szabó Lajos: Érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba

  • Szabó Lajos: Érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba

Csaknem 70 ezren kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat szeptemberben. A ponthatárok kihirdetése nem okozott nagy meglepetést, legalábbis ami a ranglistát illeti. A nagy egyetemek nagyjából ugyanúgy szerepeltek az általános felvételi eljárásban, mint az elmúlt években. A felvett elsőéves hallgatók számát tekintve továbbra is az ELTE a legnépszerűbb. A képzések területén sincs változás. A legtöbben idén is közgazdásznak és informatikusnak jelentkeztek.

Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Hosszú távon érdemes ezt a folyamatot nézni, egy év trendváltozásából még nem érdemes messze menő következtetést levonni. (…) Azt gondolom, hogy nagy értéke van a diplomának és ahogy nézzük, ha a végzettség akár mondjuk a középiskolai érettségi, az alapképzés és a mesterképzés, akkor minél magasabbra megyünk, annál inkább látjuk, például az ilyen diplomás pályakövető rendszerekben, hogy a magasabb szintű végzettség az mind a kezdőfizetés, mind pedig egy bizonyos karrierlépcső után vagy eltelt évek után jóval magasabb a mesterképzéseknél, nyilván, aki mesterképzést végzett, nyilván alacsonyabb, aki alapképzést végzett és még alacsonyabb, aki érettségit. Tehát érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba, ez látszik, hogy rövid és hosszútávon is megtérül.”

- hangsúlyozta Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese.

A BCE idén is a legjobb 10 egyetem között van.

A Budapesti Corvinus Egyetem legnépszerűbb szakjairól, valamint a felvételi ponthatárok kihirdetéséről, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szentkirályi: A kormány mindent megtesz a magyar fiatalok boldogulásáért

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Bővült a forgószárnyas flotta + videó

Bővült a forgószárnyas flotta + videó

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisára újabb két Airbus H225M típusú helikopter érkezett december 4-én, hétfőn - számolt be róla a Magyar Honvédség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!