2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Szabó Lajos: Érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba

Hír TV

2020. július 24., péntek 19:55

Csaknem 70 ezren kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat szeptemberben. A ponthatárok kihirdetése nem okozott nagy meglepetést, legalábbis ami a ranglistát illeti. A nagy egyetemek nagyjából ugyanúgy szerepeltek az általános felvételi eljárásban, mint az elmúlt években. A felvett elsőéves hallgatók számát tekintve továbbra is az ELTE a legnépszerűbb. A képzések területén sincs változás. A legtöbben idén is közgazdásznak és informatikusnak jelentkeztek.

Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Hosszú távon érdemes ezt a folyamatot nézni, egy év trendváltozásából még nem érdemes messze menő következtetést levonni. (…) Azt gondolom, hogy nagy értéke van a diplomának és ahogy nézzük, ha a végzettség akár mondjuk a középiskolai érettségi, az alapképzés és a mesterképzés, akkor minél magasabbra megyünk, annál inkább látjuk, például az ilyen diplomás pályakövető rendszerekben, hogy a magasabb szintű végzettség az mind a kezdőfizetés, mind pedig egy bizonyos karrierlépcső után vagy eltelt évek után jóval magasabb a mesterképzéseknél, nyilván, aki mesterképzést végzett, nyilván alacsonyabb, aki alapképzést végzett és még alacsonyabb, aki érettségit. Tehát érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba, ez látszik, hogy rövid és hosszútávon is megtérül.”

- hangsúlyozta Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese.

A BCE idén is a legjobb 10 egyetem között van.

A Budapesti Corvinus Egyetem legnépszerűbb szakjairól, valamint a felvételi ponthatárok kihirdetéséről, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szentkirályi: A kormány mindent megtesz a magyar fiatalok boldogulásáért

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

Hír TV