2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó - sajtótájékoztató élőben

Következik:

Vezércikk 14:05

Magyarország élőben

Szabó Lajos: Érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba

Csaknem 70 ezren kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat szeptemberben. A ponthatárok kihirdetése nem okozott nagy meglepetést, legalábbis ami a ranglistát illeti. A nagy egyetemek nagyjából ugyanúgy szerepeltek az általános felvételi eljárásban, mint az elmúlt években. A felvett elsőéves hallgatók számát tekintve továbbra is az ELTE a legnépszerűbb. A képzések területén sincs változás. A legtöbben idén is közgazdásznak és informatikusnak jelentkeztek.

Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Hosszú távon érdemes ezt a folyamatot nézni, egy év trendváltozásából még nem érdemes messze menő következtetést levonni. (…) Azt gondolom, hogy nagy értéke van a diplomának és ahogy nézzük, ha a végzettség akár mondjuk a középiskolai érettségi, az alapképzés és a mesterképzés, akkor minél magasabbra megyünk, annál inkább látjuk, például az ilyen diplomás pályakövető rendszerekben, hogy a magasabb szintű végzettség az mind a kezdőfizetés, mind pedig egy bizonyos karrierlépcső után vagy eltelt évek után jóval magasabb a mesterképzéseknél, nyilván, aki mesterképzést végzett, nyilván alacsonyabb, aki alapképzést végzett és még alacsonyabb, aki érettségit. Tehát érdemes befektetni a tanulásba, a tudásba, ez látszik, hogy rövid és hosszútávon is megtérül.”

- hangsúlyozta Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese.

A BCE idén is a legjobb 10 egyetem között van.

A Budapesti Corvinus Egyetem legnépszerűbb szakjairól, valamint a felvételi ponthatárok kihirdetéséről, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szentkirályi: A kormány mindent megtesz a magyar fiatalok boldogulásáért

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!