2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Kultúra

Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

  • Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára, miután kihirdették az idei felvételi ponthatárokat.

Bódis József hozzátette: a legtöbb hallgatót az ELTE-re vették fel, amelyet a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem követ.

Vidéken továbbra is a Debreceni Egyetem a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény. Az intézmény rektorhelyettese elmondta, a külföldi hallgatók száma is folyamatosan bővül, több mint száz országból érkeznek gólyák a Debreceni Egyetemre.

A koronavírus okozta járványhelyzet átalakította az életet, de a köznevelés és a felsőoktatás rendszere jól vizsgázott - erről beszélt a felsőoktatásért felelős államtitkár a ponthatárok kihirdetése után.

Pótfelvételi idén is lesz, várhatóan augusztus elejéig adhatják be jelentkezésüket azok, akiket nem vettek fel, vagy nem adtak be jelentkezést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Karácsony Gergely elégedett a saját népszerűségével, ezért büszkén vállalja újra a megmérettetést a főpolgármesteri székért. Megmosolyogtatja, vagy inkább feldühíti ez a magabiztosság a Sajtóklub újságíróit? Kiderül az adásból...

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Varázslatos olasz zene Budapesten

Varázslatos olasz zene Budapesten

Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszíne és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!