2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

  • Bódis: A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára, miután kihirdették az idei felvételi ponthatárokat.

Bódis József hozzátette: a legtöbb hallgatót az ELTE-re vették fel, amelyet a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem követ.

Vidéken továbbra is a Debreceni Egyetem a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény. Az intézmény rektorhelyettese elmondta, a külföldi hallgatók száma is folyamatosan bővül, több mint száz országból érkeznek gólyák a Debreceni Egyetemre.

A koronavírus okozta járványhelyzet átalakította az életet, de a köznevelés és a felsőoktatás rendszere jól vizsgázott - erről beszélt a felsőoktatásért felelős államtitkár a ponthatárok kihirdetése után.

Pótfelvételi idén is lesz, várhatóan augusztus elejéig adhatják be jelentkezésüket azok, akiket nem vettek fel, vagy nem adtak be jelentkezést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Meghalt Czakó Gábor író

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!