2021. június 20.,
vasárnap, Rafael napja

Magyarország élőben extra: Gyurcsány Ferenc a 2006-os hazugságbeszédének csapdájában vergődik

Hír TV

2021. február 13., szombat 14:47

A Magyarország élőben extra vendégei Lánczi Tamás politológus és Nagy Ervin a XXI. Század Intézet kutatója voltak. Gyurcsány Ferenc évértékelőjét elemezték Velkovics Vilmos műsorvezetésével.

 

Politikatörténeti jelentőségűnek nevezte az ellenzéki pártok összefogását Gyurcsány Ferenc online évértékelőjében. A DK elnöke szerint az elmúlt egy évben ez a legjobb dolog, ami a párttal történt. A volt miniszterelnök emellett bírálta a kormány járványkezelési-intézkedéseit és a miniszterelnököt is.

Fekete-Győr András új politikusokat, új arcokat akar látni a hazai politikai életben

Új politikusokra, új arcokra van szükség - erről értekezett közösségi oldalán a Momentum elnöke. Fekete-Győr András azt írta: tiszta szívéből hisz a magyar emberek szorgalmában és tehetségében, a magyarok elképesztően jól teljesítenek, de ehhez a politikának is fel kell zárkóznia. Érdekes egybeesés, hogy mindezt nem sokkal Gyurcsány Ferenc évértékelője előtt közölte a Momentum első embere. A Pesti Srácok.hu szerint Fekete-Győr világos üzenetet fogalmazott meg ezzel a DK és Gyurcsányék számára.

Magyarország élőben extra műsorunkban Lánczi Tamás és Nagy Ervin elemezte Gyurcsány Ferenc évértékelőjét.

Saját hibáit és belső konfliktusait próbálta feloldani Gyurcsány Ferenc. Gyurcsány Ferenc ma az egyik legelutasítottabb politikai szereplő mind a két oldalon. Ő az, aki a legtovább volt a legmélyebben - kezdte Lánczi Tamás  

"A vírus védekezik, az emberek pedig támadnak"

- másfél hete mondta Orbán Viktor ezt a közrádióban. Ez a mondat most Gyurcsány Ferenc szájából is elhangzott. Ahogy Lánczi fogalmazott a DK-s politikus előszeretettel lopja el mások mondatait, már a politikai pályafutásának kezdete óta. Úgy látszik, valami nem változik - tette hozzá a politológus. 

Azzal egyébként mindkét vendég egyetértett, hogy Gyurcsány elszólta magát - úgy beszélt, mintha már Ő lenne a többi ellenzéki párt vezetője is – a "jó főnök" megdicséri a beosztottakat.

Gyurcsány Ferenc 2006-os hazugságbeszédének csapdájában vergődik

– osztotta meg gondolatát Lánczi Tamás

Az évértékelővel kapcsolatban Nagy Ervin hozzátette,  

a szavak és a tettek között óriási szakadék van.

Fájó hiány, hogy konkrétumok nem derültek ki a jövővel kapcsolatban – nem esett szó arról, hogy mit terveznek. Állapították meg a műsor vendégei az évértékelés elemzésének végén. 

Teljes elemzés

Gyurcsány Ferenc - évértékelő (TELJES)

Gyurcsány Ferenc-évértékelője előtti Magyarország élőben extra felvezető 

A hatalom érdekében fogott össze a baloldal - Lánczi Tamás politológus.

Kapcsolódó anyagok: 

Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van (1-6. rész)

Főhős: Gyurcsány Ferenc még mindig mindenre képes a hatalomért

Főhős: Fletó ismét előkerült a fiókból

Hír TV