2021. április 18.,
vasárnap, Andrea, Ilma napja

Kocsis Máté: Nem vagyunk egy kényelmes partner az Unióban, de ragaszkodunk az értékeinkhez

Hír TV

2020. november 18., szerda 19:50

Megvétózza az uniós költségvetést a magyar kormány. Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat a hazájába. Milyen következményei lehetnek a magyar döntésnek? Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

A politikai cél az, hogy ne lehessen összekapcsolni a jogállamisági kérdéseket a kifizetések feltételeivel. Ez az első olyan alkalom, amikor a brüsszeli elit egészen durva és kézzel fogható módon támadják egy ország szuverenitását és szólnak bele annak belpolitikai ügyeibe – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Brüsszel feltételekhez szeretné kötni a 2021-2027-es költségvetés kifizetéseit.

„Ezek a feltételek sértik az uniós alapszerződést. Minekutána az Európai Unió azt szeretné, hogy egy általunk nem ismert és nehezen definiálható szempontok mögé bújtatva elvegye a Magyarországnak járó pénzt, ezért a magyar miniszterelnöknek egyetlen egy helyes lépése maradt. Az, hogy megvétózza az egészet. Egyébként a lengyel miniszterelnökhöz hasonlóan. Most a magyar szempontból nézve, ez az egyetlenegy helyes lépés maradt.”

- hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

„Egy olyan nyilvánvaló politikai hadműveletnek vagyunk a szemtanúi, ami a kormánypárt ellen irányul és Magyarországot bünteti meg.”

- jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője.

A migráció kérdése, az NGO-k által felvetett problémák, a családok kapcsán felmerült alapvető fogalmak kérdése, mind olyan, melyet illetően a magyar kormány és a baloldali európai mainstream politika véleménye nem egyezik. Ezekre is kitért Magyarország élőben című műsorunkban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

„Nem vagyunk egy kényelmes partner az Unióban, de ragaszkodunk az értékeinkhez és ragaszkodunk a magyar emberek álláspontjához. A magyar emberek álláspontja pedig többször világosan kiviláglott, hogy például a bevándorlás kérdésében az az elutasítás.”

- hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Teljes adás:

 

Novák: Donald Tusk 2018-ban kockázatosnak tartotta jogállamisághoz kötni az uniós pénzek kifizetését

 

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke 2018-ban kockázatos lépésnek tartotta jogállamisághoz kötni az európai uniós költségvetésből történő finanszírozást - közölte a Fidesz alelnöke szerdán a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a bejegyzésben egy lengyel cikket osztott meg, amelyben Donald Tusk azt hangsúlyozta, hogy ez rossz irányba mutat.

Az említett cikkből Novák Katalin idézte Donald Tusk közlését, aki ezzel kapcsolatban az írta: nemcsak azért tartja ezt kockázatosnak, mert nem szeretné, ha Lengyelországot megbüntetnék, hanem azért sem, mert Európának nem lenne jó, ha ezt a két rendszert összekeverné. "Azokat a pénzeket, amelyeket a költségvetésben különféle célokra szánunk, nem szabad tisztán politikai kritériumoknak alávetni" - idézte a cikkből Novák Katalin.

 

Kapcsolódó anyagok:

Orbán Viktor: A kormány az uniós szerződésekben garantált jogával élve vétózta meg az uniós költségvetési jogalkotási csomagot

Varga Judit: a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

Kormány: Brüsszelben csak az lehet jogállam, aki beengedi a bevándorlókat

Németh Szilárd: A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét

Vita a jogállamiságról

Plusz-mínusz: Ha bármilyen uniós forrást felfüggesztenek, azt minden magyar meg fogja érezni

Kocsis Máté: Brüsszel meg akar zsarolni bennünket

 

Hír TV