2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Radar 04:00

Külföld

Vita a jogállamiságról

Zajlanak a konzultációk és háttéregyeztetések azután, hogy a magyar és a lengyel kormány megvétózta az unió következő 7 éves költségvetését és a koronavírus miatti helyreállító csomagot. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

  • Vita a jogállamiságról

Ha közeledésről még nem is beszélhetünk, de Michael Roth, a német soros elnökség államminisztere bejelentette, hogy januártól a témában minden tagállammal egyeztetéseket kezdenek - mondta el Zöldhegyi Katalin.

A Hír TV brüsszeli tudósítója felhívta arra a figyelmet, hogy ez az egyeztetés nem történt volna meg a magyar és a lengyel vétó nélkül. Zöldhegyi Katalin idézte Michael Roth-ot, aki azt mondta, hogy az egyeztetések célja az is, hogy eloszlassák a jogállamiság fogalma körüli félreértéseket, és hogy egységesen vizsgálják meg a szempontrendszereket. 

A bejelentkezésben elhangzott, hogy a tárgyalásokat ábécé sorrendben bonyolítják majd le, így januárban Belgium nyitja majd a sort.

Kapcsolódó tartalom:

Orbán Viktor: A kormány az uniós szerződésekben garantált jogával élve vétózta meg az uniós költségvetési jogalkotási csomagot

Varga Judit: a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!