2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Vita a jogállamiságról

Zajlanak a konzultációk és háttéregyeztetések azután, hogy a magyar és a lengyel kormány megvétózta az unió következő 7 éves költségvetését és a koronavírus miatti helyreállító csomagot. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

  • Vita a jogállamiságról

Ha közeledésről még nem is beszélhetünk, de Michael Roth, a német soros elnökség államminisztere bejelentette, hogy januártól a témában minden tagállammal egyeztetéseket kezdenek - mondta el Zöldhegyi Katalin.

A Hír TV brüsszeli tudósítója felhívta arra a figyelmet, hogy ez az egyeztetés nem történt volna meg a magyar és a lengyel vétó nélkül. Zöldhegyi Katalin idézte Michael Roth-ot, aki azt mondta, hogy az egyeztetések célja az is, hogy eloszlassák a jogállamiság fogalma körüli félreértéseket, és hogy egységesen vizsgálják meg a szempontrendszereket. 

A bejelentkezésben elhangzott, hogy a tárgyalásokat ábécé sorrendben bonyolítják majd le, így januárban Belgium nyitja majd a sort.

Kapcsolódó tartalom:

Orbán Viktor: A kormány az uniós szerződésekben garantált jogával élve vétózta meg az uniós költségvetési jogalkotási csomagot

Varga Judit: a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!