2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: A baloldal emberéleteket sodor veszélybe

Május végéig 3 és fél millióval több embert tud beoltani hazánk, mint egy hasonló méretű európai uniós állam, ahol csak nyugati vakcinát használnak. Orbán Viktor arról is beszélt a parlament tavaszi időszakának nyitónapján, hogy online konzultáció indul, amelyben 7 kérdésben kérik ki az emberek véleményét. 

A miniszterelnök a gazdaság újraindításával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a kormány nem csak a zárva táblát akarja elfordítani, hanem újra akarja indítani az egész társadalmi életet – vezette fel a beszélgetés fő témáját Földi-Kovács Andrea műsorvezető. Majd azzal folytatta, hogy a kormány tulajdonképpen a veszélyhelyzet meghosszabbítására kérné a parlamenti pártokat. De többek között Jakab Péter megnyilvánulásai alapján arra lehet következtetni, hogy ezt az ellenzék nem fogja támogatni. Mit szólnak ehhez – tette fel a kérdést a műsorvezető a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának.

Dömötör Csaba erre azt válaszolta, hogy a baloldal már az első hullám idején már akadályozta a gyors döntéseket lehetővé tevő parlamenti jogalkotást. De

a mai ülésnap után az a kormányoldal tapasztalata az, hogy rövidesen elérjük azt a pontot, amikor az ellenzék végképp kampányüzemmódba kapcsol

– mutatott rá a miniszterhelyettes.

Ezt követően Dömötör Csaba kijelentette, hogy

a baloldal álláspontja az, hogy ami rossz a kormánynak és az országnak, az nekik jó.

Az államtitkár a beszélgetés során azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben az ellenzékiek nemet mondanak a veszélyhelyzet meghosszabbítására, azzal nemet mondanak olyan intézkedésekre, mint a hitelmoratórium, a bértámogatás vagy a védelmi intézkedések. Dömötör a baloldalt érzéketlennek nevezte, és felhívta arra is a figyelmet, hogy

ezzel a hazardírozással az ellenzék emberéleteket és munkahelyeket sodor veszélybe. 

 

Az államtitkár kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a rendkívüli jogi helyzet két ponton is beváltotta a hozzáfűzött reményeket:

Magyarország eredményesen védekezett, ezt a statisztikák is alátámasztják. Majd azzal folytatta, hogy az, hogy ugyanannyian dolgoznak most, mint a járvány előtt, azt mutatja, hogy eredményesek azok a gyorsan, ideje korán meghozott döntések, amelyek a gazdaságvédelmét célozták. Ha eddig bevált, akkor nem érdemes rajta változtatni addig, amíg a járvány velünk van

- húzta alá Dömötör.

A beszélgetés során kitértek az ellenzék oltás ellenes hangjaira is. Ezek kapcsán a miniszterhelyettes csak annyit kért a baloldali politikusoktól, hogy ne vitassák el a járványügyi szakemberek hozzáértését és ne támadják az egészségügyi szakembereket. 

Ifj. Lomnici Zoltán: Ez nem sokszínű, hanem kétszínű összefogás

„Gyurcsány Ferenc, mint a baloldal vezére, megpróbál leszámolni a múlttal.”

-       jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

„A volt miniszterelnök megpróbálja, az első sorban a 2006-os elévülhetetlen politikai bűneit meg nem történté tenni.”

-       folytatta az alkotmányjogász.

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde kapcsán több mindent is említett a Századvég jogi szakértője, többek között a DK és a Jobbik összefogását, mely már önmagában is ellentmondásos.

Szajlai Csaba: Reménykeltő a gazdaság jelenlegi állapota

A Figyelő főszerkesztő-helyettese a hazai GDP visszaesését hasonlította össze a környező országok GDP-jének visszaesésével, mely a várakozásokhoz képest nem is olyan számot tevő, hiszen a koronavírus okozta világjárvány és a gazdaság megváltozása nem egészen ezt indokolná.

Az, hogy nem így lett, két dolognak köszönhető.

A magyar gazdaság az egyes szektorokban válságállóbb, mint más országokban.

A másik pedig a gazdasági ösztönzés, mind a jegybank, mind a kormány részéről, mellyel az emberek mindennapi nehézségeit igyekeztek mérsékelni.

Teljes értékelés:

Kapcsolódó:

Orbán Viktor: Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt

Reakciók Orbán Viktor beszámolójára

Dr. Szlávik János: A kínai vakcina biztonságos, az orosz egészen kiváló

Karácsony Gergely: Aki teheti, fizesse be az iparűzési adót

Több ellenzéki polgármester is azt kéri, hogy aki teheti, fizesse be az iparűzési adót

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!