2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Gazdaság

Több ellenzéki polgármester is azt kéri, hogy aki teheti, fizesse be az iparűzési adót

  • Több ellenzéki polgármester is azt kéri, hogy aki teheti, fizesse be az iparűzési adót

Karácsony Gergely ötletén felbuzdulva több ellenzéki városvezető is levélben kéri vállalkozókat, hogy fizessék be a teljes iparűzési.

Az oltásbotrányba keveredett gyöngyösi polgármester pedig már az adók egy százalékát is kéri. A térség országgyűlési képviselője szerint Hiesz Györgynek sarcolás helyett inkább fel kéne venni a kapcsolatot a kormánnyal, hogy hogyan és milyen formán kompenzálják az adókiesést - ugyanis ezt eddig még nem tette meg.

A miniszterelnök karácsony előtt jelentette be, hogy a családokat és az őket foglalkoztató vállalkozásokat segíti a kormány legutóbbi gazdaságvédelmi intézkedése.

Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere már tavaly novemberben azzal fenyegetőzött, hogy lekapcsolja a közvilágítást a városában, ha felfüggesztik a teljes iparűzési adót. Bár a kormány ennek a felét hagyta a vállalkozóknál, a város polgármestere mégis az eredeti tervnél is drasztikusabb lépéseket jelentett be.

A létszámleépítés mellett az önkormányzati cégek költségvetésének 20 százalékát elvonják, visszavesznek a szolgáltatásból, park gondozásból, köztisztasági költségekből és a síkosságmentesítéséből is.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője világossá tette, hogy Gyöngyösnek évi 7 milliárd forintos bevétele van és az elmúlt években duplájára nőtt az iparűzési adóbevétele – ezzel szemben még a miniszterelnök bejelentése előtt Hiesz azért panaszkodott, hogy nem emelhet adót. - Kompenzációt pedig továbbra sem kért a kormánytól.

Horváth László emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely személyesen Hiesz Györgytől is várja azt a levet, amiben a városvezető leírja, hogy milyen anyagi segítségre van szüksége a településnek, ugyanis a kormányzati szándék továbbra is az, hogy kompenzálják a kieső bevételeket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőlánc a pedagógusokért

Élőlánc a pedagógusokért

Jáger Laura a Döbrentei térről, Rizmayer Mihály a Keleti pályudvarról, Velkovics Vilmos Budapest belvárosából tudósított.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!