2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Karácsony Gergely: Aki teheti, fizesse be az iparűzési adót

Hír TV

2021. február 15., hétfő 17:10

Ne éljenek a kormány segítségével és fizessék be az iparűzési adót - erre buzdítja a budapesti vállalkozásokat a főpolgármester.

A Fidesz úgy reagált: a baloldal a nehéz helyzetben csak adóemelésekben, megszorításokban és elbocsátásokban tud gondolkodni.

Az ellenzék a kabinet ötletét többször támadta, és úgy vélték, nincs szükség arra, hogy a helyhatóságok is részt vállaljanak a terhekből.

A főpolgármester be is jelentette: megsarcolja a budapesti cégeket és az iparűzési adó jelentős emelését tervezi. Karácsony Gergely azt állította, hogy csak azok a vállalatoktól kér többet, amelyeket a válság kevésbé érintett.

A kormány azonban ennek éppen az ellentettjében látta a válságkezelés kulcsát. Orbán Viktor a gazdaságvédelmi akcióterv részeként a vállalkozásoknál hagyta az iparűzési adó felét, hogy így segítse a nehéz helyzetbe került cégeket.

A főpolgármester szerint a kormány ezzel ellehetetleníti az önkormányzatokat. Ezért egy levélben arra buzdítja a vállalkozásokat, hogy ne éljenek a kormány kínálta kedvezménnyel és fizessék be az iparűzési adót.

A parlamentben is téma volt a főváros anyagi helyzete. Az ellenzék szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezzel szemben a miniszterelnök világossá tette, hogy mennyi pénze is van a fővárosnak.

A baloldal a nehéz helyzetben csak adóemelésekben, megszorításokban és elbocsátásokban tud gondolkodni. - ezt már a budapesti Fidesz frakcióvezetője mondta híradónknak.

Láng Zsolt szerint Karácsony Gergely nem érti, hogy egy gazdasági válság utáni gyors kilábaláshoz a legfontosabb, hogy legyen pénz az embereknél.

Láng Zsolt szerint a válság idején összefogásra, segítségnyújtásra és adócsökkentésre van szükség.

Hír TV