2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Bakondi: Magyarország felé indulhatnak a leégett menekülttáborból kitörtek

Öt évvel az európai migrációs válság kirobbanása után az Európai Bizottság elkészítette az Unió menekültügyi rendszerének reformjáról szóló javaslatát. A dokumentumot szeptember végén mutatják be, amely az eddiginél is nagyobb szolidaritást vár el a tagállamoktól. Közben Németország és további kilenc uniós ország bejelentette, hogy 400 fiatalkorú menekültet fogadnak be a görög Leszbosz szigetén lévő Mória menekülttáborból, ami a héten égett porrá. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Bakondi: Magyarország felé indulhatnak a leégett menekülttáborból kitörtek

A móriai befogadóközpont eredetileg kb. 2.800 fő befogadására lett volna alkalmas. Kb. 13.000 menekültet tartottak ott nyilván, ami elképesztő túlzsúfoltságra utal. 35 táborlakónak pozitív lett a koronavírustesztje. Ezt követően alakultak ki zavargások, majd a tűz, aminek következtében a tábor teljesen leégett. A görög kormányzó a napokban azt nyilatkozta, hogy mindannyian menjenek el onnan.

„Biztos, hogy sok ezer ember maradt fedél nélkül, közöttük vírus fertőzöttek is. Jó néhány nagyobb csoport kitört a táborból és a sziget fővárosa felé indult el. Hajókat küldött oda a görög kormány, hogy azon átmeneti szállást biztosítson, illetőleg több európai ország is újabb csoportok befogadását vállalta. Ezzel egyébként az európai szintű politikába a kötelező elosztási kvóták kérdéskörét újra előtérbe állítva.”

- fogalmazott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

„Mi azt gondoljuk, hogy egyrészt azokat az országokat kell segíteni, ahonnan útnak indulnak az érkező migránsok, hogy ne induljanak útnak és ha lehet, akkor az Európai Unió határától minél távolabb hozzunk létre hot spot-okat, akár európai finanszírozással, hogy ide már csak azok érkezhessenek, akik valóban politikai menedékre jogosultak.”

- hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, majd folytatta:

„Magyarország nem fogad be most senkit Görögországból.”

Kapcsolódó anyagok:

Megerősítétték a rendőri jelenlétet Leszboszon

V4-csúcstalálkozó Lengyelországban

Orbán Viktor: Nagyon kell vigyázni idős polgártársainkra!

Amíg Karácsony tétovázik, Bécs eurómilliókat ad

A Momentum képviselője is a Soros-hálózatnak dolgozik

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!